Μην χασετε

«Η πεθερά μου θέλει να είναι η πρώτη που θα κρατήσει το μωρό μου μόλις γεννήσω. Τι να της πω;»

Οι περίεργες ιστορίες με τις πεθερές είναι ατελείωτες στο διαδίκτυο όσο αφορά την συμπεριφορά ή τα αιτήματα τους για την οικογένεια των παιδιών τους. Η παρακάτω ιστορία θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα, πρόκειται για μία πεθερά που απαιτούσε να πάρει αγκαλιά το εγγόνι της μέσα στην αίθουσα τοκετού.

Φυσικά το ζευγάρι είναι αυτό που αποφασίζει ποιος θα βρίσκεται στην αίθουσα του τοκετού. Ωστόσο μία μέλλουσα γιαγιά έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στην σύζυγο του γιού της και ζητούσε να είναι «η πρώτη που θα κρατήσει» το μωρό στην γέννηση του χωρίς να ρωτήσει την μέλλουσα μαμά τι ήθελε.

Τα μηνύματα μεταξύ της πεθεράς και της μέλλουσας μητέρας έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και αρκετοί εξοργίστηκαν με την συμπεριφορά της ηλικιωμένης. Στα μηνύματα η πεθερά έγραψε: «Εμείς θα θέλαμε να είμαστε εκεί για τη γέννα και για βοήθεια. Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα την κρατήσουμε». Πιθανότατα η πεθερά εννοούσε ότι η ίδια και ο σύζυγος της ήθελαν να είναι οι πρώτοι που θα πάρουν αγκαλιά το κοριτσάκι, μόλις γεννηθεί.

Η μέλλουσα μητέρα προσπάθησε να υποδείξει ευγενικά ότι αυτή και ο σύζυγός της δεν θέλουν κανέναν άλλο στην αίθουσα τοκετού. Της εξήγησε ότι αυτή είναι μία υπόθεση «μαμάς, μπαμπά και μωρού». Ωστόσο η πεθερά της δεν δεχόταν την αρνητική απάντηση και χαρακτήρισε την απόφαση του ζευγαριού «απογοητευτική».

Advertisements

«Δεν είναι άθλημα για θεατές»

«Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Γιατί την κρατάς μακριά μας; Η ξαδέρφη [του άντρα σου] άφησε τους γονείς της να έρθουν και η νέα γιαγιά έφτασε να κόψει τον ομφάλιο λώρο», σχολίασε η πεθερά. Η μέλλουσα μητέρα τότε δεν κράτησε την ψυχραιμία της και απάντησε: «Δεν είναι ένα άθλημα για θεατές για να το παρακολουθήσουν όλοι, λυπάμαι! Θα είμαι ξαπλωμένη με τα πόδια ανοιχτά και πιθανότατα θα έχω κενώσεις του εντέρου. Δεν νιώθω άνετα με το είναι κανείς εκεί!»

Τελικά η μέλλουσα γιαγιά έκανε πίσω σε αυτό αλλά συνέχισε να πιέζει. Απαίτησε η νύφη της να της επιτρέψει να την επισκεφτεί αμέσως μόλις γυρίσει σπίτι από το νοσοκομείο. Μάλιστα παρακάλεσε τη μέλλουσα μαμά να μην «την κάνει να περιμένει» για να δει το εγγόνι της.

«Τότε θα περιμένουμε για να σας επισκεφτούμε μόλις γεννηθεί. Μετά θα έρθουμε. Θέλουμε να την δούμε αμέσως. Μην μας κάνετε να περιμένουμε. Απλώς ενημερώστε μας όταν πάτε στο νοσοκομείο για να πάω στο σπίτι σας και αρχίστε να τακτοποιώ για εσάς. Μην αγχώνεσαι ξέρουμε πού είναι το δωμάτιο των επισκεπτών!», έγραψε η πεθερά.

Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες στο Instagram, όπου δημοσιεύθηκαν τα μηνύματα, έγιναν πυρ και μανία με την παρεμβατικότητα της πεθεράς. «Βλέπω τόσες πολλές ιστορίες όπου η γιαγιά σπρώχνει και μπαίνει στην αίθουσα τοκετού… και μερικές φορές και ο παππούς! Προσωπικά (μετά από τρία παιδιά) δεν θέλω καν επισκέπτες μετά τη γέννα! Είναι όλα θέμα προσωπικής προτίμησης αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ανάγκη να είναι κάποιος στην αίθουσα τοκετού και να απομακρύνει το νέο μωρό από τη μαμά και τον μπαμπά!», έγραψε μία γυναίκα.

Άλλοι είπαν στην μέλλουσα μητέρα να κρατήσει κρυφή την γέννηση του μωρού της από την πεθερά της για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά τον τοκετό. Ένας χρήστης σχολίασε: «Μάντεψε ποιος δεν θα μάθει πότε θα γεννηθεί το μωρό παρά μόνο μια εβδομάδα αργότερα. Και οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί τα ζευγάρια δεν το λένε σε κανέναν όταν πάνε στο νοσοκομείο!». Ένας άλλος ανέφερε: είπε: «Ήμουν σπίτι για δύο μήνες πριν κάποιος καταλάβει ότι τον είχαμε (σ.σ. γεννήσει)».

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα