Όταν κάνεις ντους ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του νερού. Συνήθως θέλεις να είναι χλιαρό και ίσως λιγάκι πιο ζεστό το χειμώνα. Η αλήθεια όμως είναι πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει συγκεκριμένη που πρέπει να χρησιμοποιείς αν θέλεις η επιδερμίδα σου να παραμένει απαλή, ενυδατωμένη και λαμπερή.

Κάθε φορά που κάνεις ντους ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του νερού. Συνήθως θέλεις να είναι χλιαρό και ίσως λιγάκι πιο ζεστό το χειμώνα. Η αλήθεια όμως είναι πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει συγκεκριμένη που πρέπει να χρησιμοποιείς αν θέλεις το δέρμα σου να παραμένει απαλό, ενυδατωμένο και λαμπερό.

 

Advertisements

 

Ποια είναι; Κυμαίνεται ανάμεσα στους 36 και 40 βαθμούς Κελσίου. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο δερματικός φραγμός αποτελείται από πρωτεΐνες και έλαια που συγκρατούν την υγρασία και προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις όπως είναι η ρύπανσης και τυχόν μολύνσεις. Το πολύ ζεστό νερό ερεθίζει το δέρμα και βλάπτει τον δερματικό φραγμό ενώ απομακρύνει τα φυσικά έλαια με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ξηρότητα. 

Ακόμη και τώρα λοιπόν που ο χειμώνας πλησιάζει και είναι λογικό να έχεις ανάγκη ένα καυτό μπάνιο θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν ωφελεί το δέρμα σου, αντίθετα το ταλαιπωρεί.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements