Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό και θρεπτικό σνακ για μικρούς και μεγάλους!

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φυστικοβούτυρο

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

130 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. ζάχαρη, άχνη

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

10 γρ. κακάο

30 ml γάλα

3 αυγά, medium

1 πρέζα αλάτι

 

Για το σερβίρισμα:

Δάκρυα σοκολάτας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί. Αδειάζουμε ύστερα μέσα τη ζάχαρη κρυσταλλική και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το κακάο, το αλάτι, το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την άχνη, το φυστικοβούτυρο, το γάλα και με το φτερό χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Παίρνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα ορθογώνιο σκεύος διαμέτρου 25Χ20 εκ., που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

  Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη πανσέτα στο τηγάνι με σκόρδο και δεντρολίβανο

Από πάνω απλώνουμε το φυστικοβούτυρο και από πάνω απλώνουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ρίχνουμε λίγα δάκρυα σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35 με 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.

Τip: Αν θέλουμε τις μπάρες πιο σφιχτές τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά

 

giorgostsoulis.com