Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη πανσέτα γλασαρισμένη στο τηγάνι με σκόρδο και δεντρολίβανο!

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πανσέτα χοιρινή, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι, για το πασπάλισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε την πανσέτα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πανσέτα, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμη, σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Advertisements

Τέλος, σερβίρουμε την πανσέτα ζεστή.

giorgostsoulis.com

 

Advertisements

 

  Light ντόνατ με ζάχαρη άχνη: Μια λαχταριστή συνταγή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους