Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για κάθε τύπο επιδερμίδας, παρόλα αυτά με την πληθώρα συνθέσεων που υπάρχουν είναι πολύ πιθανό να κάνουμε κάποιες λάθος επιλογές.

Advertisements

Διαβάστε παρακάτω 6 πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

 

Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Η επιδερμίδα δεν συμπεριφέρεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, το μεικτό δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό. Ή το ξηρό να γίνει ευαίσθητο. Αυτό οφείλεται σε μία σειρά από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Γι’ αυτό και η χρήση μίας συγκεκριμένης ενυδατικής σύνθεσης δεν είναι δεδομένη. Να ποια κριτήρια λαμβάνουμε υπόψη μας για να καταλήξουμε στη σωστή ενυδατική κρέμα.

 

Τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή

# Τσεκάρουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας. Αν δεν είμαστε σίγουροι, ζητάμε τη συμβουλή ενός δερματολόγου ή μιας επαγγελματία αισθητικού.

Advertisements

# Λαμβάνουμε υπόψη μας τις εξωτερικές συνθήκες, τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και το υπερβολικό στρες. Η επιδερμίδα είναι ένα όργανο που αντιδρά άμεσα σε όλα τα παραπάνω. Για παράδειγμα, όταν νιώθουμε έντονο στρες, εμφανίζουμε μεγαλύτερα ποσοστά αφυδάτωσης. Ή αντίθετα μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια. Επίσης οι εναλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να αλλάξουν παροδικά τον τύπο μας.

#Εξετάζουμε την υφή της, το πώς απλώνεται στο δέρμα, πόσο γρήγορα απορροφάται αλλά και την αίσθηση που αφήνει.

 

 

#Αν είμαστε καπνιστές, θα χρειαστούμε πιο έντονη ενυδάτωση με βιταμινούχες και αντιοξειδωτικές συνθέσεις οι οποίες καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες που προκαλεί το τσιγάρο. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ο καπνός μειώνει κατά 50% τη δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας από τα κύτταρα της επιδερμίδας.

# Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά της κάθε κρέμας. Έτσι θα διαπιστώσουμε αν μπορούμε να την προσαρμόσουμε στο layering που κάνουμε με τα υπόλοιπα καλλυντικά μας. Για παράδειγμα αν διαλέξαμε μία κρέμα με ρετινόλη δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα με έναν ορό που περιέχει βιταμίνη C ή γλυκολικό οξύ. Διαφορετικά ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί.

Advertisements

#Λαμβάνουμε υπόψη μας την πρωϊνή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Για παράδειγμα το πρωϊ προτιμάμε μία προστατευτική, ενυδατική φόρμουλα με SPF. Αντίστοιχα το βράδυ, επιλέγουμε μία επανορθωτική σύνθεση που θα αποκαταστήσει τα σημάδια γήρανσης.

Extra tip: Mια δοκιμή στο χέρι δεν είναι αρκετή για να καταλάβoυμε αν η ενυδατική σύνθεση που θέλουμε να αγοράσουμε ταιριάζει στο δέρμα μας. Ετσι ζητάμε από την πωλήτρια ένα δειγματάκι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε κάποιες μέρες διαπιστώνοντας μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμά της.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements