Μην χασετε

«Είμαι 40 ετών και ο άντρας μου 66 – Με έχουν κούρασει τα προβλήματα υγείας του και ήδη έχω γνωρίσει άλλον»

Καλησπέρα ειμαι 40 χρόνων μητέρα δύο παιδιών παντρεμένη με έναν άνθρωπο 66χρονων και θέλω νά χωρίσω γιατί έχω κουραστεί.

Με τόν άντρα μου είμαστε δύο ξένοι μέσα στο σπίτι δεν έχουμε επαφές σαν ζευγάρι και εγώ θέλω  στο μέλλον νά φτιάξω την ζωή μου. Η κόρη μου είναι 16 χρόνων από τον πρώτο μου γάμο, ο πρώτος σύζυγος μου πέθανε και ο γιος μου, που απέκτησα από τον τωρινό σύζυγο, είναι 5χρονων.

 

Πνίγομαι από τον γάμο μου δεν ήταν επιλογή ήταν προξενιό αλλά επειδή ήμουν έγκυος παντρεύτηκα με τόν σύζυγο μου. Έχω κουραστεί, έχω δύο χρόνια που τρέχω στα νοσοκομεία επειδή ο σύζυγος μου έχει θέματα υγείας. Επίσης εδώ και καιρό από τόν περασμένο Δεκέμβρη επειδή όπως είπα ο σύζυγος είχε απομακρυνθεί πρώτος από έμενα, κι έτσι εγώ μετά πάγωσα.

Advertisements

Βρέθηκε ένας άλλος άντρας στον δρόμο μου, πού έχουμε ίδια ηλικία ξέρει τα πάντα για εμένα είναι στο πλευρό μου, μου στέκεται και θέλει στο μέλλον νά κάνουμε κάτι μαζί.

Πώς να προχωρήσω;

 

Απαντά η ψυχολόγος κυρία Βίκυ Μιχελή

Αγαπητή φίλη,
Από όσο καταλαβαίνω από αυτά τα λίγα που γράφεις η τωρινή σχέση σου με τον σύζυγό σου εξ αρχής ήταν προβληματική, δεν τον ήθελες όπως λές, παντρεύτηκες γιατί από τη μια σου έγινε ένα προξενιό και από την άλλη γιατί έμεινες έγκυος.

Advertisements

Ο σύζυγός σου αυτή τη στιγμή όπως λες έχει προβλήματα υγείας, έχετε απομακρυνθεί ∈ρωτικά και τώρα έχεις μία σχέση με έναν άντρα που ξέρει τα πάντα για εσένα.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου; Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;

Νομίζω πως πρέπει  να ξεκαθαρίσεις μέσα σου κάποια πράγματα για τη ζωή σου με ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου και στην πορεία προς τους άλλους που βρίσκονται γύρω σου για να καταφέρεις να ζήσεις τη ζωή που θέλεις εσύ.

Για ποιο λόγο δυσκολεύεσαι να πεις όχι; Τι σε κάνει να μη μπορείς να πεις όχι;

Δεν μπόρεσες να πεις όχι σε αυτούς που σου έκαναν το προξενιό, δεν μπόρεσες να πεις όχι στο σύζυγό σου κι έμεινες έγκυος;

 

Πόσο σε φοβίζει η μοναξιά;

Πόσο σίγουρη είσαι ότι η σχέση που έχεις θα σου καλύψει τα κενά;

Advertisements

Επειδή ξέρει τα πάντα για εσένα;

Νομίζω πως θα ήταν καλό να συμβουλευτείς έναν ψυχολόγο για να βρεις κάποιες απαντήσεις για εσένα αρχικά και μετά να πάρεις τις αποφάσεις σου.

 

Με εκτίμηση,
Βίκυ Μιχελή
Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών

singleparent.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα