Μην χασετε

Contouring: Πως να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας

Είναι δεδομένο ότι, όταν δημιουργείτε ένα οποιοδήποτε eye look, χρησιμοποιείτε σκιές που να ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας. Παρόμοια, όταν βάφετε τα χείλη σας, προσπαθείτε η απόχρωση να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο προς τον τόνο της επιδερμίδας σας ή την απόχρωση των μαλλιών σας.

 

Όλα θέλετε να είναι ταιριαστά μεταξύ τους. Ωστόσο, εάν νομίζετε ότι οι επιλογές σας τελειώνουν εδώ, κάνετε λάθος, αφού πρέπει να επιλέγετε και τις κατάλληλες για τον τόνο του δέρματός σας αποχρώσεις για contouring, ώστε να πετύχετε ένα αρμονικό και κολακευτικό για εσάς αποτέλεσμα. Σαν αυτό που αντικρίζετε στην αρχική σας σελίδα στο Instagram. Δείτε πώς!

1. Αναμείξτε αποχρώσεις

Μια contour παλέτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε, αφού εκεί υπάρχουν όλες οι αποχρώσεις για να πειραματιστείτε. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ιδανική για τον τόνο της επιδερμίδας σας. Επίσης, το θετικό με αυτές τις contour palettes είναι ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχετε την τέλεια απόχρωση αναμειγνύοντας τα διάφορα χρώματα μεταξύ τους.

Advertisements

Για παράδειγμα, μπορείτε να ανακατέψετε στο χέρι σας την πιο ανοιχτή με την πιο σκούρα, για να δημιουργήσετε ένα ηπιότερο χρωματικά αποτέλεσμα. Ή να χρησιμοποιήσετε τη μια που πιστεύετε ότι είναι η ιδανική για τον τόνο της επιδερμίδας σας και με τις πιο ανοιχτές να φωτίσετε την περιοχή κάτω από το σημείο που κάνατε contouring. Γενικά, παίξτε με τα χρώματα μέχρι να φτάσετε στο τέλειο!

 

2. Χρησιμοποιήστε τόνους που να μιμούνται τις φυσικές σκιές του προσώπου σας

Ναι, για να πετύχετε ένα natural look, ώστε να μην καταλαβαίνει κανείς ότι κάνατε contouring, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις αποχρώσεις που βλέπετε ότι πλησιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο προς τις φυσικές σας σκιάσεις.

Για ανοιχτές και σταρένιες επιδερμίδες: Προτιμήστε τις ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το light beige.

Για τις μαυρισμένες επιδερμίδες: Επιλέξτε αποχρώσεις με χρυσό υποτόνο, για να διατηρήσετε το bronzed look του δέρματός σας.

Advertisements

Για τις πολύ σκούρες επιδερμίδες: Διαλέξτε τις πιο σκούρες αποχρώσεις που υπάρχουν στο χρωματολόγιο, όπως την dark brown, ώστε να μη φαίνεται γκρίζο το contouring.

 

Για ένα απλό και πρόχειρο contouring, χρησιμοποιήστε μια απόχρωση, ενώ για ένα πιο επαγγελματικό και sculpting αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε δύο τόνους, ώστε να πετύχετε την τέλεια διαβάθμιση στη φωτοσκίασή σας.

 

3. Cream Vs. Powder Contouring

Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντοτε είναι το εξής: Το contouring δεν πρέπει να μοιάζει με μακιγιάζ, αλλά σαν πραγματική σκιά που δημιουργείται από την όμορφη δομή των οστών του προσώπου σας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να τονίσει τα ζυγωματικά σας και να κολακέψει το πρόσωπό σας, δείχνοντάς το πιο γεωμετρικό και λεπτό. Πολλοί makeup artists συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε είτε concealers σε πιο σκούρες αποχρώσεις, για να κάνετε το τέλειο contouring, είτε προϊόντα σε κρεμώδη μορφή. Αυτά γίνονται ένα με την επιδερμίδα, οδηγώντας σε ένα άκρως φυσικό makeup look. Αυτό που θέλουμε όλες!

Τα contour προϊόντα σε μορφή σκόνης είναι πιο ελαφριά, επομένως είναι ιδανικότερα για όσες από εσάς είστε αρχάριες. Με αυτά, είναι σίγουρο πως δε θα το παρακάνετε. Plus, όπως προαναφέρθηκε, η επιλογή μιας παλέτας θα σας επιτρέψει να βασίζεστε σε ένα και μοναδικό προϊόν όλο τον χρόνο, ακόμα και αν το δέρμα σας μαυρίζει φυσικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τέλος, εάν θέλετε να φτάσετε σε ένα πιο dark και δραματικό αποτέλεσμα contouring (είναι κατάλληλο για τις φωτογραφίες, αφού «γράφει» περισσότερο) αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τις σκιάσεις σας με ένα κρεμώδες προϊόν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε από πάνω ένα άλλο σε μορφή σκόνης. Έτσι, θα διαρκέσει και περισσότερο!

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα