Μην χασετε

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν την γιούχαραν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, απάντησε με 2 λέξεις και σείστηκε το θέατρο από το χειροκρότημα

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν η πρώτη ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1960 για την ερμηνεία της στη Μανταλένα.

 

Τριανταπέντε χρόνια μετά η ίδια ηθοποιός στο ίδιο μέρος για το ίδιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου είχε έρθει αντιμέτωπη με κάποιες αποδοκιμασίες από το κοινό.

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Νοεμβρίου του 1995. Βρισκόμαστε στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων του 36ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η τότε παρουσιάστρια της βραδιάς, η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα καλεί στην σκηνή μια ηθοποιό που συνέδεε την καλλιτεχνική της πορεία με την ιστορία του Φεστιβάλ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη ανεβαίνει στην σκηνή και έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές αποδοκιμασίες από τον β’ εξώστη.

Advertisements

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, χωρίς να χάσει στιγμή την ψυχραιμία της, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση στον εξώστη απ’ όπου έρχονταν και οι αποδοκιμασίες.

«Ευχαριστώ πολύ! Όχι θέλω να σας ακούσω ως το τέλος, μου αρέσει.. Διασκεδάζω με εσάς γιατί με μένα ονειρευτήκατε από τις οθόνες κι εσείς είστε ακόμα στον εξώστη», λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τους λέει «καθίστε ήσυχα τώρα» και αναφέρεται στη δική της βράβευση στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 για τη Μανταλένα.

 

Advertisements

Για την ιστορία, το βραβείο που εν τέλει απένειμε, κέρδισε ο Δημήτρης Αλεξανδρής για την ταινία «Με μια κραυγή», στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Βίκυ Βολιώτη.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα