Μην χασετε

22χρονη δωρίζει τα ωάρια της για να δώσει χαρά σε ζευγάρια που λαχταρούν να αποκτήσουν ένα παιδί

Η 22χρονη Emma Winstanley μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες ότι γνωστοί και φίλοι της οικογένειας δυσκολεύονταν να συλλάβουν ένα παιδί και βίωσαν πολλαπλές αποβολές.

 

Έτσι, το νεαρό κορίτσι αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι για να βοηθήσει τα ζευγάρια που λαχταρούν ένα παιδί και πέρυσι δώρισε πρώτη φορά τα ωάρια της – μια διαδικασία που σκοπεύει να επαναλάβει και φέτος.

Advertisements

 

«Είμαι μόλις 22 και δεν έχω σχέση, οπότε δεν βιάζομαι να κάνω παιδιά», ανέφερε η νεαρή κοπέλα. «Νιώθω σαν να πηγαίνουν χαμένα τα ωάριά μου αν δεν τα δίνω και φέτος θα ξεκινήσω εκ νέου την διαδικασία. Το βλέπω σαν να δίνω αίμα για να σώσω μια ανθρώπινη ζωή» είπε και συμπλήρωσε: «είναι λυπηρό που ορισμένες γυναίκες που λαχταρούν να κάνουν παιδιά δεν μπορούν και ήθελα να κάνω κάτι για να τις βοηθήσω. Είναι μια απόφαση που πήρα όταν έγινα 18 ετών».

Η οικογένεια και οι φίλοι της στηρίζουν την απόφασή της, αν και η μητέρα της αρχικά ανησυχούσε μήπως αυτό επηρεάσει την γονιμότητά της. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ήταν πραγματικά περήφανη για την κόρη της.

Advertisements

 

Ωστόσο, δεν έλειψαν κι εκείνοι που δεν ενέκριναν την επιλογή της. «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρνητικοί και μου λένε ότι τώρα είμαι μητέρα αλλά δεν συμφωνώ μαζί τους. Είμαι απλώς δωρητής. Η πραγματική οικογένεια ενός μωρού είναι οι άνθρωποι που το μεγαλώνουν» δήλωσε.

Advertisements

Οι γιατροί συνέλεξαν με επιτυχία 46 ωάρια από την Emma ενώ η ίδια ενθαρρύνει και άλλες νεαρές γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. «Αρκετά κορίτσια της ηλικίας μου με ρωτούν αν πρέπει να κάνουν ότι κι εγώ. Τις συμβούλεψα να κάνουν τη δική τους έρευνα και να απευθυνθούν σε κλινικής γονιμοποίησης. Η επιλογή είναι καθαρά δική τους. Εγώ, πάντως, δεν μετανιώνω για τη δική μου».

 

straight.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα