Μην χασετε

9 tips για να αποκτήσεις πλούσιες βλεφαρίδες μόνο με το βουρτσάκι της μάσκαρα

Αν το ερώτημα του “πώς να βάζω σωστά τη μάσκαρα” σε απασχολεί, είμαστε μαζί σου. Γνώριζες ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν φοράνε σωστά τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν συχνά το αποτέλεσμα που ονειρεύονται;

Advertisements

 

 Αν δώσεις βάση σε μερικά απλά tips και μεταχειριστείς το συγκεκριμένο, θαυματουργό προϊόν με λίγο διαφορετικό τρόπο, τότε θα δεις θεαματικά αποτελέσματα τόσο στις βλεφαρίδες όσο και στο συνολικό μακιγιάζ σου. Θα διαπιστώσεις ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναφορέσεις ούτε ψεύτικες πλέον!

 

#1.

Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό να μην ανοιγοκλείνεις το βουρτσάκι της μάσκαρα στο μπουκαλάκι της, καθώς αυτή η κίνηση επιτρέπει στον αέρα και στα διάφορα βακτήρια να εισέλθουν στο προϊόν, με αποτέλεσμα αυτό να ξεραίνεται και να χαλάει συντομότερα.

 

#2.

Άλλο ένα μικρό λαθάκι για το οποίο είμαστε ένοχες οι περισσότερες είναι ότι απλώνουμε το προϊόν στις βλεφαρίδες μας περνώντας το βουρτσάκι πάνω τους, χωρίς να το “δουλεύουμε” καθόλου. Η σωστή κίνηση είναι να μένεις με το βουρτσάκι στη ρίζα των βλεφαρίδων όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα και να κουνάς δεξιά και αριστερά το βουρτσάκι καθώς ανεβαίνεις προς τα πάνω, διαχωρίζοντάς τες ταυτόχρονα και δίνοντας τον επιθυμητό όγκο.

 

#3.

Αν δεν έχεις γυριστές βλεφαρίδες από φυσικού σου, έχε υπόψη σου ότι η μάσκαρα θα τις βαρύνει και πιθανότατα δεν θα μείνουν γυριστές. Αν δεν θες να χρησιμοποιείς ψαλιδάκι για να τις γυρνάς κάθε μέρα, προτίμησε μια αδιάβροχη μάσκαρα που χάρη στη σύνθεσή της θα τις “κοκαλώσει” και θα μείνουν στη θέση τους για ώρες. Εναλλακτικά, μπορείς να σκεφτείς την τεχνική του lash lift που θα σου χαρίσει το γυριστό εφέ που επιθυμείς με διάρκεια 3 μηνών, χωρίς να τις ταλαιπωρήσει καθόλου.

Advertisements

 

#4.

Για βλεφαρίδες που φαίνονται σαν ψεύτικες, πέρασε πρώτα σε αυτές μια στρώση από μια κανονική μάσκαρα και συνέχισε με 1-2 στρώσεις μάσκαρα για όγκο αλλά μόνο στο εξωτερικό μέρος των βλεφαρίδων και όχι απ’ τη ρίζα τους.

 

#5.

Ένας τρόπος για να εφαρμόζεις εύκολα και αποτελεσματικά τη μάσκαρα είναι να κοιτάς χαμηλά σε κάποιον καθρέφτη που θα έχεις τοποθετήσει στα πόδια σου. Με αυτόν τον τρόπο και δεν θα αλληθωρίζεις προσπαθώντας να την εφαρμόσεις σωστά, και δεν θα ακουμπά το προϊόν στο δέρμα σου με κίνδυνο να λερωθείς.

 

#6.

Σε περίπτωση τώρα που λερωθείς με το προϊόν (πράγμα που συμβαίνει σε όλες μας) περίμενε λίγο μέχρι να στεγνώσει τελείως πάνω στο δέρμα, και αφού ξεραθεί απλά διώξέ το με το δάχτυλό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να το αφαιρέσεις με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε νερό micellaire.

 

Advertisements

#7.

Για να απομακρύνεις τα ενοχλητικά κομπάκια χρησιμοποίησε ένα καθαρό βουρτσάκι και χτένισε καλά τις βλεφαρίδες με αυτό. Μπορείς επίσης να τα απομακρύνεις και με μπατονέτα, ακόμα και με τα δάχτυλά σου, και πάντα αφού στεγνώσει η μάσκαρα.

 

#8.

Προτείνουμε να χρησιμοποιείς σε σταθερή βάση κάποιο makeup remover με βάση το λάδι για το ντεμακιγιάζ των ματιών σου – ή ένα διφασικό micellaire νερό, που ενυδατώνει και θρέφει τις βλεφαρίδες χωρίς να τις ταλαιπωρεί και να ερεθίζει την περιοχή. Προσοχή, μην τις τρίβεις με τα cotton pads αλλά ενάποθεσέ τα απαλά πάνω τους για λίγα δευτερόλεπτα και κάνε απαλό μασάζ για να απομακρύνεις το προϊόν.

 

#9.

Για την περαιτέρω φροντίδα των βλεφαρίδων σου θα σε συμβουλεύαμε να εφαρμόζεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς με τη βοήθεια μιας μπατονέτας κάποιο έλαιο (καστορέλαιο, λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο) για θρέψη και ενυδάτωση, που θα τις δυναμώσει και θα συμβάλλει στην πιο γρήγορη ανάπτυξή τους.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα