Μην χασετε

8 κακές συνήθειες που θα κάνουν την σχέση σας να γίνει γρήγορα βαρετή.

Τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους κατά καιρούς. Τα προβλήματα σε έναν γάμο δεν είναι απαραίτητα όλα τόσο ανησυχητικά. Πιο ανησυχητικές είναι οι περίοδοι στασιμότητας.

Advertisements

Είναι η φάση κατά την οποία και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται πλήξη και χάνουν τον ενθουσιασμό που απειλεί τη σχέση. Η πλήξη είναι ύπουλη. Εισβάλλει αργά και πριν το καταλάβετε, έχετε παγιδευτεί σε μια ρουτίνα όπου κάθε μέρα είναι η ίδια.

Τα καλά νέα είναι ότι το να αναγνωρίσετε ότι βρίσκεστε σε περίοδο πλήξης είναι το πρώτο βήμα για να ανακτήσετε το ενδιαφέρον για τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως αναστρέψιμη.

Πως να ξεκινήσετε αποφεύγοντας ορισμένες συνήθειες που φέρνουν πλήξη στη σχέση σας.

8 συνήθειες που κάνουν τις σχέσεις βαρετές.

Υπερβολική εξάρτηση από τη ρουτίνα: πώς να επαναφέρουν τον ενθουσιασμό στη σχέση τους

Κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος, όλα είναι ρόδινα. Περνάμε χρόνο με τους συντρόφους μας και αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Αλλά καθώς περνούν τα χρόνια, η σχέση μας κολλάει σε μια ρουτίνα.

Για ορισμένα ζευγάρια, η καθημερινή ζωή γίνεται ασφυκτική. Ξύπνημα, καφές, δουλειά, τηλεόραση, ύπνος.

Εμπειρία ζωής: ο σύζυγός μου και εγώ βιώσαμε την παγίδα της ρουτίνας. Η ρουτίνα μας έδωσε σταθερότητα, ειδικά μετά τη γέννηση των παιδιών μας.

Advertisements

Διαφυγή από την ρουτίνα: Αποφεύγοντας την καθημερινότητα: πώς γίναμε ελεύθεροι; Ξεκινήσαμε με μικρά βήματα. Έχουμε και οι δύο εργασιομανία, οπότε η ρουτίνα ήταν απαραίτητη.

Πώς γίναμε ελεύθεροι; Ξεκινήσαμε με μικρά βήματα. Είμαστε και οι δύο εργασιομανείς, οπότε η ρουτίνα ήταν απαραίτητη.

Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά: Μικρές αλλαγές, όπως το να δοκιμάζουμε μια νέα συνταγή ή ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μια φορά την εβδομάδα, έχουν επαναφέρει τον ενθουσιασμό στη σχέση μας.

Η ομορφιά της αλλαγής: η προσθήκη ενός νέου στοιχείου στην καθημερινότητα αναζωπύρωσε τη σχέση μας. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η ρουτίνα δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, αλλά χρειάζεται ισορροπία.

Συμβουλές:

 • Μην πνίγεστε στη ρουτίνα.
 • Βρείτε μικρές διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί.
 • Δοκιμάστε νέα πράγματα και βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.
 • Να θυμάστε τη σημασία της επικοινωνίας και της οικειότητας.

Η ρουτίνα είναι αναπόφευκτη στις μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά δεν πρέπει να την κατηγορούμε. Μικρές αλλαγές και προσπάθειες για να διατηρηθεί η σπίθα ζωντανή μπορούν να επαναφέρουν τον ενθουσιασμό και την αγάπη σε μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Περιορισμός της συζήτησης στα εγκόσμια:Καταλήγοντας σε τετριμμένες συζητήσεις: πώς να επαναφέρετε το βάθος στη συζήτηση.

Ας το παραδεχτούμε: αν είστε σε μια σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε πια τίποτα να συζητήσετε. Συχνά, οι συζητήσεις περιορίζονται σε λειτουργικά ζητήματα, όπως το να παίρνετε και να αφήνετε τα παιδιά, πότε να έρχεστε σπίτι και να επισκέπτεστε την οικογένεια

Η παγίδα της “βαρετής” συζήτησης.

Advertisements

Αυτές οι “βαρετές” συζητήσεις έχουν γίνει μια λιτανεία υποχρεώσεων και δεν υπάρχει πραγματική επικοινωνία. Αυτό απέχει πολύ από τις μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στις οποίες μοιραζόμασταν τα πάντα.

Η λύση

Η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί! Με πρωτοβουλία και προσπάθεια, μπορούμε να αποκαταστήσουμε το βάθος και το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Γιατί διστάζουμε να κάνουμε βαθιές ερωτήσεις;

Συχνά φοβόμαστε ότι γνωρίζουμε ήδη την απάντηση.

Η αλήθεια

Τα ανθρώπινα όντα εξελίσσονται συνεχώς. Οι απόψεις, οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας αλλάζουν, οπότε υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να μάθουμε ο ένας για τον άλλον.

Συμβουλές για ουσιαστικές συζητήσεις:

Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου:

Ξεκινήστε με ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν με ένα απλό “ναι” ή “όχι”.

 • Δείξτε ειλικρινές ενδιαφέρον: Ακούστε προσεκτικά και δώστε προσοχή στις απαντήσεις.
 • Μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας: η ειλικρίνεια δημιουργεί εμπιστοσύνη και οικειότητα.
 • Δοκιμάστε νέα θέματα:Μην κάνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Πιέστε τα όρια και εξερευνήστε νέα ενδιαφέροντα.
 • Αφιερώστε χρόνο: Προγραμματίστε τη συνάντηση έτσι ώστε να μην υπάρχουν περισπασμοί και να μπορούν να διεξαχθούν ουσιαστικές συζητήσεις.

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητη για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Πάρτε το χρόνο, την προσπάθεια και την πρωτοβουλία να επαναφέρετε το βάθος στις συζητήσεις σας. Να θυμάστε ότι η σύνδεση με τον σύντροφό σας είναι ένα διαρκές ταξίδι γεμάτο νέες ανακαλύψεις.

Γιατί η σχέση σας χρειάζεται ρομαντικές εξορμήσεις

Θυμάστε τις πρώτες μέρες της σχέσης σας, γεμάτες ενθουσιασμό και ρομαντικές εξορμήσεις; Με την πάροδο του χρόνου, ίσως αυτές οι εξορμήσεις να αραιώσουν ή να σταματήσουν εντελώς.

Η παράλειψη ραντεβού είναι ένα κοινό λάθος που οδηγεί σε μια σχέση ρουτίνας και έλλειψη ενθουσιασμού. Η επανάληψη των ραντεβού μπορεί να αποκαταστήσει τη ζωτικότητα και να φέρει ξανά λάμψη στη σχέση τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Wheatley και του Εθνικού Προγράμματος Γάμου, “τα ραντεβού αυξάνουν την ευτυχία, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τη σταθερότητα της σχέσης”.

Συμβουλές:

 • Να κλείνετε τακτικά ραντεβού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 • Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες και βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας.
 • Δώστε προσοχή στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας.
 • Περάστε χρόνο μεταξύ σας χωρίς περισπασμούς.
 • Δημιουργήστε μια ρομαντική ατμόσφαιρα.
 • Μιλήστε με ειλικρίνεια και επικοινωνήστε

Το ραντεβού δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά μια απαραίτητη επένδυση σε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Αφιερώστε χρόνο και προσπάθεια για να επαναφέρετε τον ρομαντισμό και τον ενθουσιασμό στη ζωή σας.

Λαμβάνοντας ο ένας τον άλλον δεδομένο: Πώς να αναζωογονήσετε την αγάπη στη σχέση σας

Κανείς δεν θέλει να θεωρεί τον σύντροφό του δεδομένο. Ωστόσο, οι ρουτίνες και οι ανέσεις της καθημερινής ζωής μπορεί να οδηγήσουν σε αδιαφορία και έλλειψη εκτίμησης.

Η παγίδα της ρουτίνας:Είμαστε τόσο απορροφημένοι από την παρουσία του άλλου που παραμελούμε τις μικρές χειρονομίες που έχουν κάνει τη σχέση μας ξεχωριστή.

Μια εμπειρία από την πραγματική ζωή:Τόσο ο σύζυγός μου όσο και εγώ πέσαμε στην παγίδα της καθημερινότητας. Ξεχάσαμε να εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα χάσαμε τον ενθουσιασμό για τη σχέση μας.

Η λύση είναι απλή: Ανοίξτε τα μάτια σας! Ρίξτε μια άλλη ματιά στο σύντροφό σας και ευχαριστήστε τον για όλα όσα κάνει για εσάς. Ο στόχος είναι να θυμίσετε στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας γιατί ερωτευτήκατε εξαρχής.

Συμβουλές:

 • Πείτε “ευχαριστώ” για κάθε μικρό πράγμα.
 • Επιβραβεύστε το σύντροφό σας.
 • Βοηθήστε με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.
 • Φροντίστε τον σύντροφό σας όταν είναι άρρωστος.
 • Να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, ακόμη και αν είναι μόνο λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Η εκτίμηση και η έγκριση του συντρόφου σας είναι απαραίτητη για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Μην ασχολείστε με τα καθημερινά. Κάντε μικρές καθημερινές προσπάθειες για να δείξετε πόσο αγαπάτε και εκτιμάτε το σύντροφό σας.

Βελτιώστε τη σωματική οικειότητα και αναζωπυρώστε τη σπίθα στη σχέση σας

Η ρουτίνα μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις πιο παθιασμένες σχέσεις. Ανακαλύψτε πώς να αυξήσετε τη σωματική οικειότητα και να επαναφέρετε τη σπίθα στη σχέση σας με τον σύντροφό σας.

Το πρόβλημα είναι ότι η σωματική οικειότητα είναι δύσκολο να αναλυθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά ζευγάρια δεν της δίνουν την προσοχή που της αξίζει και η κάποτε συναρπαστική σεξουαλική τους ζωή γίνεται ρουτίνα.

Δεν είναι ότι έχουν χάσει την επιθυμία τους ο ένας για τον άλλον. Μπορεί απλώς να μην αισθάνονται άνετα να μιλούν γι’ αυτό ή απλώς δεν ξέρουν πώς να αναζωπυρώσουν ξανά τη σπίθα.

Advertisements

Είναι σημαντικό ότι η σωματική οικειότητα αποτελεί σημαντικό μέρος της σχέσης τους και μόλις σβήσει η σπίθα, χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον σύντροφό τους.

Τι πρέπει να κάνω; Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Μπορεί να είναι δυσάρεστο στην αρχή, αλλά αξίζει τον κόπο. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η σχέση μεταξύ των δύο σας.

Εύρεση νέων χόμπι και έτσι θα  ενισχύσετε τα συζυγικά σας δεσμά.

Η έλλειψη κοινών χόμπι φέρνει ρουτίνα και αποστασιοποίηση στις σχέσεις. Μάθετε πώς να βρείτε νέα χόμπι και να ξαναβρείτε τη σπίθα σας με το σύντροφό σας.

Η εκπαιδευτικός ψυχολογίας Kendra Cherry του Very Well Mind αναφέρει την ασυμβατότητα ως λόγο για τον οποίο οι σχέσεις έχουν γίνει βαρετές.

«Αν δεν μοιράζεστε τους ίδιους στόχους και ενδιαφέροντα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κοινό έδαφος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον», λέει η ειδικός.

Το να ανακαλύψετε και να δοκιμάσετε νέα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε μαζί είναι μια περιπέτεια από μόνη της που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τη σχέση σας.

Ατομικά χόμπι: Μυστικά για υγιείς και ενδιαφέρουσες σχέσεις.

Ανακαλύψτε πώς τα ατομικά χόμπι και ενδιαφέροντα μπορούν να ωφελήσουν τη σχέση σας. Μάθετε πώς να διατηρήσετε την ατομικότητά σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία με τον σύντροφό σας.

Advertisements

Είναι εύκολο να χάσουμε την ατομικότητά μας όταν βρισκόμαστε συνεχώς ο ένας στον χώρο του άλλου και συμπεριφερόμαστε ακριβώς το ίδιο.

Η υπερβολική συντροφικότητα μπορεί να είναι απίστευτα βαρετή. Αυτό που κάνει μια σχέση συναρπαστική είναι η δυνατότητα να μοιράζεσαι διαφορετικές εμπειρίες και προοπτικές.

Ξοδεύοντας πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη: ένας σιωπηλός δολοφόνος των σχέσεων

Ανακαλύψτε πώς η εμμονή με τις οθόνες μπορεί να χωρίσει εσάς και τον σύντροφό σας και να προκαλέσει αποσύνδεση με την καθημερινή σας ζωή. Μάθετε πώς να θέσετε υγιή όρια και να αναζωπυρώσετε τη σπίθα στη σχέση σας.

Η εμμονή με την οθόνη είναι μια σημαντική αιτία που πολλά ζευγάρια χάνουν τη σχέση τους μεταξύ τους και απομακρύνονται. Για παράδειγμα, η εμμονική προσκόλληση στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση με τον σύντροφο.

Για προστατεύσετε το γάμο ή τη σχέση σας καλό είναι να ορίσετε κάποιες ώρες την ημέρα δεν θα ασχολείστε καθόλου με το κινητό σας ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που σας αποσπούν την προσοχή.

Η πλήξη είναι ένα πρόβλημα στις μακροχρόνιες σχέσεις. Μάθετε πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια της, να εντοπίσετε τις αιτίες και να εφαρμόσετε πρακτικές λύσεις για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα και τον ενθουσιασμό στη σχέση σας.

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα