Μην χασετε

8 έξυπνοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την μυρωδιά του τηγανητού από το σπίτι σας

Advertisements

Γιατί σε όλους αρέσει ο τηγανητός γαύρος, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει η μυρωδιά του σε όλο το σπίτι! Πολλά φαγητά που λατρεύουμε έχουν την τάση να έχουν μια μυρωδιά τηγανίσματος που δεν φεύγει με τίποτα. Κολλάει στο σπίτι, στα ρούχα και ακόμα χειρότερα στο υπνοδωμάτιο.

 

Αυτοί οι έξυπνοι και δοκιμασμένοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να πάρεις μια σωστή ανάσα καθαρού αέρα!

 

Προσέχουμε για να (μην) έχουμε

Πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα άνοιξε τα παράθυρα και τον απορροφητήρα να ανανεωθεί ο αέρας. Ιδανικά άνοιξε παράθυρα στις άκρες να κάνει ρεύμα. Ύστερα κλείσε πόρτες και παράθυρα και άσε το απορροφητήρα να κάνει την δουλειά του. Ο απορροφητήρας πρέπει να είναι στο φούλ, πριν μπει το πρώτο τηγανιτό μέσα!

Advertisements

 

Απομόνωση τώρα

Κλείσε τις πόρτες των δωματίων που συγκοινωνούν με την κουζίνα, γιατί η μυρωδιά θα πάει σε όλο το σπίτι. Αν το μπουρί του απορροφητήρα καταλήγει σε μπαλκόνι που έχεις μόνιμα κατεβασμένη τέντα, φρόντισε να μην έχεις απλώσει ρούχα.

Επίσης κλείσε την μπαλκονόπορτα και τα παράθυρα του δωματίου που τυχόν επικοινωνεί με το μπαλκόνι που καταλήγει το μπουρί του απορροφητήρα. Σωτήριο.

 

Advertisements

 

Ταψί και φύγαμε

Βάλε ένα ταψί στον φούρνο με χαρτί ψησίματος και ψήσε κανέλα, βούτυρο βανίλια και ζάχαρη. Ύστερα άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα. Κερδίζεις μια μυρωδιά λαχταριστού γλυκού στην κουζίνα!

 

 

Ξύδι φυσικά!

Ανάμειξε μια κούπα νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι, ιδανικά μπαλσάμικο που έχει δυνατή μυρωδιά. Βάλτα σε μια σαγανιέρα ή ένα μπρίκι και άστο να σιγοβράζει. Οι φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού έχουν το ίδιο αποτέλεσμα!

Advertisements

 

 

Τι τραβά τις μυρωδιές;

Αυτά που τραβούν πιο αποτελεσματικά τις μυρωδιές, είναι ο καφές και η μαγειρική σόδα. Άσε ένα μπολ με κάτι από τα δύο και σε λίγη ώρα θα έχουν τραβήξει αρκετές από τις οσμές.

 

Ρομαντζάδα

Άναψε ένα ή περισσότερα αρωματικά κεριά και σώσε την πολύπαθη μυτούλα σου, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα!

Advertisements

 

 

Αρωματιστής

Βάλε κάποιο αιθέριο έλαιο στον αρωματιστή και ξεμπέρδεψε μια και καλή. Αν έχεις αρωματιστή, αλλά έχουν τελειώσει τα έλαια, μπορείς να βάλεις μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή καφέ. Θα κάνει την δουλειά το ίδιο καλά.

 

 

Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι (τηγανητές) κότες

Το πυρηνικό όπλο: Το τρικ με τα απέναντι παράθυρα ή πόρτες, θα δημιουργήσει ρεύμα που θα πάρει την περισσότερη μυρωδιά μακριά. Φρόντισε μόνο να μην έχεις απλωμένα ρούχα. Κάντο αμέσως μόλις κλείσεις το μάτι!

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα