Γιατί σε όλους αρέσει ο τηγανητός γαύρος, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει η μυρωδιά του σε όλο το σπίτι! Πολλά φαγητά που λατρεύουμε έχουν την τάση να έχουν μια μυρωδιά τηγανίσματος που δεν φεύγει με τίποτα. Κολλάει στο σπίτι, στα ρούχα και ακόμα χειρότερα στο υπνοδωμάτιο.

Advertisements

 

Αυτοί οι έξυπνοι και δοκιμασμένοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να πάρεις μια σωστή ανάσα καθαρού αέρα!

 

Advertisements

Προσέχουμε για να (μην) έχουμε

Πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα άνοιξε τα παράθυρα και τον απορροφητήρα να ανανεωθεί ο αέρας. Ιδανικά άνοιξε παράθυρα στις άκρες να κάνει ρεύμα. Ύστερα κλείσε πόρτες και παράθυρα και άσε το απορροφητήρα να κάνει την δουλειά του. Ο απορροφητήρας πρέπει να είναι στο φούλ, πριν μπει το πρώτο τηγανιτό μέσα!

 

Απομόνωση τώρα

Κλείσε τις πόρτες των δωματίων που συγκοινωνούν με την κουζίνα, γιατί η μυρωδιά θα πάει σε όλο το σπίτι. Αν το μπουρί του απορροφητήρα καταλήγει σε μπαλκόνι που έχεις μόνιμα κατεβασμένη τέντα, φρόντισε να μην έχεις απλώσει ρούχα.

Advertisements

Επίσης κλείσε την μπαλκονόπορτα και τα παράθυρα του δωματίου που τυχόν επικοινωνεί με το μπαλκόνι που καταλήγει το μπουρί του απορροφητήρα. Σωτήριο.

 

 

Advertisements

Ταψί και φύγαμε

Βάλε ένα ταψί στον φούρνο με χαρτί ψησίματος και ψήσε κανέλα, βούτυρο βανίλια και ζάχαρη. Ύστερα άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα. Κερδίζεις μια μυρωδιά λαχταριστού γλυκού στην κουζίνα!

 

 

Advertisements

Ξύδι φυσικά!

Ανάμειξε μια κούπα νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι, ιδανικά μπαλσάμικο που έχει δυνατή μυρωδιά. Βάλτα σε μια σαγανιέρα ή ένα μπρίκι και άστο να σιγοβράζει. Οι φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού έχουν το ίδιο αποτέλεσμα!

 

 

Advertisements

Τι τραβά τις μυρωδιές;

Αυτά που τραβούν πιο αποτελεσματικά τις μυρωδιές, είναι ο καφές και η μαγειρική σόδα. Άσε ένα μπολ με κάτι από τα δύο και σε λίγη ώρα θα έχουν τραβήξει αρκετές από τις οσμές.

 

Ρομαντζάδα

Άναψε ένα ή περισσότερα αρωματικά κεριά και σώσε την πολύπαθη μυτούλα σου, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα!

Advertisements

 

 

Αρωματιστής

Βάλε κάποιο αιθέριο έλαιο στον αρωματιστή και ξεμπέρδεψε μια και καλή. Αν έχεις αρωματιστή, αλλά έχουν τελειώσει τα έλαια, μπορείς να βάλεις μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή καφέ. Θα κάνει την δουλειά το ίδιο καλά.

Advertisements

 

 

Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι (τηγανητές) κότες

Το πυρηνικό όπλο: Το τρικ με τα απέναντι παράθυρα ή πόρτες, θα δημιουργήσει ρεύμα που θα πάρει την περισσότερη μυρωδιά μακριά. Φρόντισε μόνο να μην έχεις απλωμένα ρούχα. Κάντο αμέσως μόλις κλείσεις το μάτι!

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

 

Advertisements