Μην χασετε

7 βήματα για να κάνετε τα χείλη σας πιο ελκυστικά και χαρούμενα

Τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου δεν είναι πάντα αρμονικά σε όλες τις γυναίκες. Κάποιες είναι προικισμένες με πλούσια σε όγκο και γεμάτα χείλη, ενώ άλλες χρειάζονται μερικά τρικ για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα, κάνοντας τα να δείχνουν πιο ελκυστικά και χαρούμενα.

 

Ένα από τα πιο ενοχλητικά ίσως προβλήματα είναι τα καθοδικά χείλη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που κάνει την εικόνα ενός προσώπου λυπημένη. Μπορεί κάποιος να το έχει εκ γενετής ή να δημιουργηθεί αργότερα λόγω της βαρύτητας και της χαλάρωσης του δέρματος.

Ασχέτως όμως με τον λόγο που τα χείλη σας έχουν αυτή την κλίση, μπορείτε να τα κάνετε πιο σαγηνευτικά, αρκεί να τα βάψετε με τον σωστό τρόπο. Γιατί λοιπόν να αφήνετε ένα κραγιόν να σας χαλάει όλο το μακιγιάζ, όταν μπορείτε με απλά βήματα να διορθώσετε το σχήμα του στόματος σας, κάνοντας το πιο ανοδικό;

Advertisements

 

Tricks για να κάνετε τα καθοδικά χείλη να δείχνουν πιο ελκυστικά και χαρούμενα

Το παρακάτω βίντεο της professional make up artist Lisa Eldridge θα σας δώσει τη λύση.

 

Advertisements

Ακολουθώντας απλά το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι και τονίζοντας λίγο παραπάνω το επάνω μέρος, θα δείτε πως οι καθοδικές άκρες γίνονται ακόμη πιο έντονες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σας κάνει να δείχνετε συνεχώς σαν λυπημένη, ακόμη κι αν επιλέξετε ένα κόκκινο σαγηνευτικό κραγιόν.

Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με τα καθοδικά μάτια, τα οποία με τη χρήση του eyeliner μπορούν να φαίνονται πιο ανοδικά και μαγευτικά.

 

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξετε στο βάψιμο των χειλιών σας προκειμένου να πετύχετε το τέλειο look;

  1. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι με concealer για να διορθώσετε το σχήμα του στόματος σας, κρύβοντας τις καθοδικές του άκρες. Όπως θα δείτε και στο βίντεο θα πρέπει η κάλυψη να τελειώνει πριν ξεκινήσει το καθοδικό σχήμα.
  2. Αφού κάνετε τη διόρθωση και στις δυο πλευρές, ξεκινήστε να εφαρμόζετε με προσοχή το κραγιόν. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι να μην τονίσετε περισσότερο το άνω χείλος και να μην χαλάσετε το διορθωμένο σχήμα.
  3. Αρχίστε λοιπόν την εφαρμογή από το κάτω χείλος και την εσωτερική του πλευρά, κλέβοντας λίγο στις γωνίες.
  4. Στη συνέχεια απλώστε το χρώμα στο επάνω χείλος πάλι ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά. Με αυτό τον τρόπο δεν τονίζεται η καθοδική πορεία του στόματος σας.
  5. Έπειτα, μπορείτε να βάψετε κανονικά τα χείλη σας και να τα κάνετε πιο ελκυστικά και χαρούμενα. Πάρτε λοιπόν το μολύβι και περάστε το περίγραμμα τους δίνοντας έμφαση στο κάτω μέσο του στόματος.
  6. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το περίγραμμα των χειλιών σας να μην ξεκινάει από τις γωνίες. Έτσι, δεν θα τις τονίσετε και απλά θα δώσετε στο στόμα σας ένα πιο ομοιόμορφο – γεμάτο σχήμα.
  7. Τέλος, ολοκληρώστε με το κραγιόν σας.

 

 

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα