Advertisements

Εκτός από τα πολύ ευαίσθητα είδη φρούτων και πράσινων λαχανικών που διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο τα πιο συνηθισμένα όπως πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, αχλάδια, μπανάνες και πολλά ακόμη όχι μόνο δεν χρειάζονται ψύξη αντίθετα η παραμονή τους στο ψυγείο μειώνει τον χρόνο διατήρησής τους και αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό την υφή και κυρίως την γεύση τους.

Οργανώστε λοιπόν ένα σημείο στην κουζίνα σας -μακριά από θερμαντικά σώματα- για να αποθηκεύετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ ένας ξύλινος ή μεταλλικός “μανάβης”, εκτός της περιόδου του καλοκαιριού, μπορεί να τοποθετηθεί και στο μπαλκόνι αν αυτό είναι προστατευμένο από το νερό της βροχής.

Advertisements

 

 

Ξύλινο τρόλεϊ φρούτων

Oι ξύλινοι “μανάβηδες” – φρουτοθήκες είναι από τις πιο λειτουργικές αλλά και καλαίσθητες λύσεις για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών στον χώρο της κουζίνας.

Τα ξύλινα σταντ αυτής της μορφής μπορεί να προορίζονται αποκλειστικά για τα φρούτα-λαχανικά σας ή για αποθήκευση-τακτοποίηση και άλλων τροφίμων – αντικειμένων.

Advertisements

 

 

Ξύλινα Καφάσια – Τελάρα

Εκτός από τους έτοιμους ξύλινους “μανάβηδες” που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού – εξοπλισμού κουζίνας, τέτοιου τύπου DIY ξύλινες φρουτοθήκες μπορούν και να φτιαχτούν με καφάσια-τελάρα που απλώς θα προσαρμόσετε – βιδώσετε πάνω σε έναν σκελετό φτιαγμένο από απλά ξύλινα δοκαράκια.

Το πλεονέκτημα των DIY τέτοιων κατασκευών είναι ότι μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις ακριβείς διαστάσεις που χρειάζεστε ανάλογα με τον χώρο που πρόκειται να τοποθετηθούν και δεν κοστίζουν πολύ ακόμη και αν ζητήσετε από έναν ξυλουργό να τις κατασκευάσει από οικονομικά είδη ξύλου στο σχέδιο που θέλετε.

Advertisements

 

 

Μπαμπού Συρταριέρα Inart

Τα ψάθινα καλάθια είναι επίσης μια καλαίσθητη επιλογή τοποθετημένα σε ξύλινα ή μεταλλικά σταντ-εταζέρες.
Σε καταστήματα με παρόμοια είδη θα βρείτε και έτοιμες ψάθινες “συρταριέρες” που ανεξάρτητα από την χρήση για την οποία έχουν σχεδιαστεί μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν για φρούτα – λαχανικά.

Tα κάθε μορφής μεταλλικά-συρμάτινα καλάθια μεμονωμένα ή σε συνθέσεις επίσης θα σας εξυπηρετήσουν πολύ, ειδικά σε μικρές κουζίνες.
Ένας ιδιαίτερα πρακτικός τρόπος για να τα χρησιμοποιήσετε για φρούτα-λαχανικά είναι να τα στερεώσετε-κρεμάσετε πάνω σε ένα απλό ξύλινο πάνελ που θα τοποθετήσετε στον τοίχο, έτσι ο χώρος που θα καταλαμβάνουν θα είναι πολύ μικρότερος.

 

Advertisements

Αντίθετα σε μεγάλες κουζίνες ο πιο λειτουργικός τρόπος αποθήκευσης φρούτων-λαχανικών είναι να μετατρέψετε σε φρουτοθήκη ένα κανονικό ντουλάπι.

 

Θα το κάνετε τοποθετώντας στο εσωτερικό του τα έτοιμα συρόμενα καλάθια ντουλαπιών κουζίνας ή ξύλινα – ψάθινα καλάθια πάνω σε απλούς οδηγούς για συρτάρια.

Advertisements

 

 

Τσουβαλάκι αποθήκευσης φρούτων-λαχανικών

Η λινάτσα είναι το καταλληλότερο ύφασμα για να επενδύσετε μεταλλικά-ψάθινα καλάθια στα οποία πρόκειται να τοποθετήσετε φρούτα και λαχανικά και θα τα βοηθήσει να συντηρηθούν περισσότερο, ενώ ειδικά για πατάτες – κρεμμύδια τα τσουβαλάκια λινάτσας που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού είναι ιδανική λύση για την σωστή τους συντήρηση.

Για τα μυρωδικά σας, μαϊντανό, σέλινο, άνηθο κλπ. ο πιο όμορφος τρόπος για να τα διατηρήσετε εκτός ψυγείου είναι απλώς να τα συντηρήσετε στο νερό. Τοποθετείστε τα ματσάκια τους μέσα σε μεγάλες κούπες ή και κανονικά βάζα, απ΄όπου θα μπορείτε να κόβετε κάθε φορά την ποσότητα που σας χρειάζεται.

 

Advertisements

 

Ξύλινη τριώροφη εταζέρα

Αν η ποσότητα των φρούτων-λαχανικών που συνηθίζετε να διατηρείτε εκτός ψυγείου είναι μικρή, αντί μια κλασσικής φρουτιέρας, ένα ψάθινο ή μεταλλικό καλάθι κλπ προτιμήστε τους πολυώροφους μεταλλικούς δίσκους-εταζέρες.

Οι μεγάλου μεγέθους μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και απευθείας στο δάπεδο ενώ στην αγορά ειδών σπιτιού θα βρείτε πολύ καλαίσθητα κομμάτια αυτής της μορφής με ιδιαίτερα σχέδια, αντικέ όψη κλπ. που εκτός από την χρηστική τους αξία θα διακοσμήσουν πολύ ξεχωριστά την κουζίνα σας.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

 

Advertisements