Μην χασετε

5 tips οργάνωσης για να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς άγχος

Τα Χριστούγεννα σας προκαλούν άγχος και πανικό; Ακολουθούν 5 σωτήριες συμβουλές για να οργανωθούμε, να απλοποιήσουμε τα πράγματα λίγο στο μυαλό μας και να απολαύσουμε τελικά κι εμείς τις γιορτινές ημέρες.

Advertisements

 

1. Απλοποιώ τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Σερφάροντας στο διαδίκτυο ήδη από το Νοέμβριο, το μάτι μας κατακλύζεται από πολύ όμορφους στολισμούς σπιτιών και Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Μια ματιά στο Pinterest ειδικά μπορεί να μας ξετρελάνει. Ας μην ψάχνουμε το τέλειο κι ας μην φορτώσουμε φέτος με Χριστουγεννιάτικα κάθε γωνιά του σπιτιού. Ας επικεντρωθούμε σε απλές διακοσμητικές λύσεις που μας εξοικονομούν χρόνο και χρήματα. Διάβασα μάλιστα κάπου ότι ο μονόχρωμος στολισμός, δρα κατά του άγχους!

2. Δεν βγαίνω έξω από το budjet μου

Τα έξοδα την περίοδο των γιορτών με τα δώρα, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και τις λοιπές υποχρεώσεις είναι πάντα αυξημένα. Αυτό είναι μια μεγάλη πηγή άγχους. Συχνά αναρωτιόμαστε αν θα μας φτάσουν τα χρήματα για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Τι σημαίνει όλα όσα θέλουμε; Τι θέλουμε τελικά; Ας κρατήσουμε ρεαλιστικούς στόχους. Υπάρχει αδιαμφισβήτητα ένα καταναλωτικό κλίμα αυτές τις περιόδους, στο οποίο όμως δεν χρειάζεται να ενδώσουμε.

 

tip

Όπου μπορούμε χρησιμοποιούμε πράγματα που ήδη έχουμε, όπως ρούχα, στολίδια και δεν αγοράζουμε καινούρια. Για τα δώρα ή για το μενού προσανατολιζόμαστε επίσης σε πιο απλές κι απέριττες λύσεις.

Η υπερκατανάλωση μπορεί να επισκιάσει το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων.

3. Οργανώνω από νωρίς τα δώρα των γιορτών

Τι δώρο θα πάρουμε στον καθένα, πόσα χρήματα θα μπορούμε να διαθέσουμε και πότε θα πάμε στα μαγαζιά; Αν με όλα αυτά τα ζητήματα ασχοληθούμε όσο γίνεται νωρίτερα, θα κερδίσουμε χρόνο και θα γλιτώσουμε άγχος.

tip

Δεν ξέρετε τι δώρο να πάρετε σε κάποιον; Βάλτε τον να μαντέψει τι του πήρατε! Τώρα έχετε ένα σωρό ιδέες για το τι πραγματικά θα ήθελε να πάρει ως δώρο στις γιορτές.

4. Περιορίζω τη λίστα με τις δουλειές του σπιτιού

Αποφεύγουμε τις υπερβολές και σε αυτό το κομμάτι. Σε περιόδους πανικού, όταν έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, κάνουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Όταν δηλαδή έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν το ρεβεγιόν, δεν ξεσηκώνουμε το σπίτι με γενική καθαριότητα. Αρκεί τότε ένα σκούπισμα – σφουγγάρισμα.

tip

Λίγες μέρες πριν το ρεβεγιόν ακολουθούμε τον κανόνα των 30 λεπτών σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του σπιτιού. Απορρίπτουμε από την to do λίστα μας οτιδήποτε θα μας πάρει πάνω από μισή ώρα για να γίνει.

5. Μόνο δοκιμασμένες συνταγές στο μενού του ρεβεγιόν

Θα πετύχει το φαγητό για το ρεβεγιόν που ετοιμάζουμε; Άλλη μια ανησυχία ικανή να μας δημιουργήσει άγχος! Σίγουρα τέτοιες μέρες δεν είναι κατάλληλες για πειραματισμούς με νέες συνταγές ή περίπλοκα υλικά. Δεν θέλουμε να βρεθούμε αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να μην πετύχουν. Επιλέγουμε για το μενού των Χριστουγέννων κάτι καλό και δοκιμασμένο.

Μία εβδομάδα πριν το ρεβεγιόν φτιάχνουμε ένα πλάνο, για τα ψώνια στο μάρκετ, τις δουλειές στην κουζίνα κ.ο.κ.

Advertisements

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΟΓΙΟΓΛΟΥ

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα