Υπάρχουν 5 πράγματα τα οποία σε αποσπούν από τον συνηθισμένο τρόπο διατροφής σου και σε οδηγούν στο να τρως περισσότερο χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μάθε ποια είναι και εξολόθρευσέ τα!

Advertisements

1) Ο θερμοστάτης σου!

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε περισσότερο τους χειμερινούς μήνες σε αντίθεση με τους θερινούς, γιατί όταν κάνει κρύο ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός μας. Επιπλέον, οι άνθρωποι φαίνεται ότι διαλέγουν διαφορετικές τροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία: όταν κάνει κρύο επιλέγουν μεγάλα, γεμάτα υδατάνθρακες γεύματα παρηγοριάς, ενώ όταν κάνει ζέστη μικρά, δροσιστικά, όπως σαλάτες.

Η λύση: Κρυώνεις; Προσπάθησε να ζεστάνεις λίγο περισσότερο τον χώρο σου προκειμένου να κάνεις καλύτερες επιλογές στο γεύμα σου! Επιπλέον, σκέψου αν θα αντικαθιστούσες το φαγητό σου με ένα αντίθετης θερμοκρασίας, για παράδειγμα τη ζεστή σούπα σου με 2 μπάλες παγωτό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πεινούν ενώ πραγματικά απλά κρυώνουν(γι’ αυτό ντύσου πιο ζεστά πριν αρχίσεις το επόμενο γεύμα σου!)

2) Η δουλειά σου!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 41% των ανθρώπων αποκτούν παραπανίσια κιλά την ώρα της εργασίας τους. Οι άνθρωποι που την ώρα που τρώνε στο γραφείο τους ασχολούνται και με τον υπολογιστή, δεν καταλαβαίνουν τις ποσότητες που καταναλώνουν αφού το μυαλό τους είναι απασχολημένο!

Η λύση: Εάν δεν μπορείς να απομακρυνθείς από το γραφείο σου την ώρα του φαγητού, προσπάθησε να μην ασχολείσαι με τον υπολογιστή όταν τρως και να απολαμβάνεις το γεύμα σου, προκειμένου το μυαλό σου να σε ειδοποιήσει όταν θα νιώθεις χορτασμένος. Επίσης, απομάκρυνε μπισκότα και σοκολάτες από το γραφείο σου, καθώς πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είχαν σε μεγάλη απόσταση τέτοια σνακ συνήθιζαν να τρώνε λιγότερα από εκείνους που τα είχαν πάνω στο γραφείο τους!

Advertisements

3) Οι αϋπνίες σου!

Είναι γνωστό σε όλους ότι η έλλειψη ύπνου καταστρέφει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξή σου με αποτέλεσμα να αναζητάς συνεχώς τροφές γεμάτες ζάχαρη!

H λύση: Εάν το να κοιμάσαι περισσότερες ώρες δεν αποτελεί επιλογή για σένα, τότε προσπάθησε να φτιάξεις τον τρόπο που τρως. Έρευνες δείχνουν ότι όταν η ενέργειά μας είναι πεσμένη, συνηθίζουμε να κάνουμε κακές επιλογές και να τρώμε όλα τα λάθος φαγητά. Γι’ αυτό προσπάθησε να κάνεις αραιά γεύματα ώστε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου να μένουν σταθερά. Ακόμα βάλε στα γεύματά σου πρωτεΐνες καθώς χρειάζεται αρκετός χρόνος για να τις χωνέψεις.

4) Η περίοδός σου

Αν και τα οιστρογόνα φαίνεται ότι παίζουν κάποιο ρόλο στον τρόπο διατροφής μας και στην ποσότητα, ωστόσο δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την περίοδό μας κάθε μήνα σαν δικαιολογία για να τρώμε ό,τι επιθυμούμε!

Η λύση: Μία βδομάδα πριν ξεκινήσει η περίοδός σου, πρόσθεσε γαλακτοκομικά προϊόντα στα γεύματά σου, γιατί σύμφωνα με έρευνα βοηθούν πολύ στις λιγούρες! Ακόμα να έχεις στο μυαλό σου ότι η παντελής έλλειψη των ΄΄παχυντικών σνακ΄΄ συνήθως οδηγείται σε αποτυχία, οπότε να επιτρέπεις στον εαυτό σου που και που να τρώει ένα μικρό κομμαάτι σοκολάτα.

5) H αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση!

Advertisements

H ώρα που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση είναι συνήθως ώρα που καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό ή άλλα ανθυγιεινά σνακ. Ερευνητές Πανεπιστημίου του Τέξας ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο είσαι απορροφημένος με ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση, τόσο περισσότερο θέλεις να συνεχίζεις να τρως. Είναι σαν να χαζεύεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Η λύση: Eάν λοιπόν δε θες να μασουλάς συνεχώς μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, καλύτερα να βάζεις την ποσότητα που θες να φας πριν ξεκινήσει το αγαπημένο σου επεισόδιο. Αν έχεις μόνο ένα κομμάτι κέικ στο πιάτο σου και θέλεις δεύτερο θα είναι πιο δύσκολο να σταματήσεις την ταινία και να πας στην κουζίνα, οπότε δε θα το φας καθόλου!

Advertisements

shape.gr