Μην χασετε

Μάθε πως να χάσεις το βάρος σου γρήγορα χωρίς γυμναστική. Απλά με την βοήθεια του ύπνου

Μπορείς πράγματι να χάσεις κιλά χωρίς να ασκηθείς, αλλά απλώς να κοιμάσαι. Πώς λειτουργεί αυτό; Ας δούμε παρακάτω.

Advertisements

Ένα από τα όνειρα ζωής μας είναι να δούμε τη ζυγαριά μας να δείχνει χαμηλότερα νούμερα χωρίς να αφήνουμε τα γυμναστήρια να μας κατακλύσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας καλός ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, χωρίς την ανάγκη για γυμναστική. Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω:

Σύμφωνα με τους ειδικούς το βάρος μπορεί να μειωθεί ή να παραμείνει υπό έλεγχο αν κοιμόμαστε 7-8 ώρες την ημέρα. Ο καλός και υγιεινός ύπνος βοηθάει στην απώλεια βάρους αλλά και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, αν φυσικά ακολουθούμε και μία ισορροπημένη διατροφή.

 

Αντιθέτως ο λίγος ή ο κακός ύπνος δημιουργεί φουσκώματα και δυσκολεύει την πέψη και την καύση του λίπους. Επίσης δεν πρέπει ο ύπνος μας να ξεπερνάει τις 8 ώρες διότι αυτό μπορεί να αυξήσει το βάρος μας. Τέλος, πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθούμε.

Φυσικά αυτοί οι κανόνες, πέρα από τον τελευταίο, δεν ισχύουν για τα παιδιά, που έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι αν ένα άτομο δεν κοιμάται αρκετά τότε δεν υπάρχει σωστή ισορροπία των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη στο σώμα.

Γι’ αυτό κι όταν ξενυχτάμε είμαστε πάντα ξελιγωμένοι. Αυτό βέβαια μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν ξενυχτούν τους κλείνει η όρεξη με αποτέλεσμα να μην κάνουν σωστά γεύματα, κάτι που επίσης επηρεάζει αρνητικά το βάρος τους.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται πλήρως καθημερινά, ο κίνδυνος παχυσαρκίας μειώνεται κατά 55% σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν το κάνουν.

Advertisements

 

daddy-cool.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα