Μην χασετε

5 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να απαλλαγείς από τα σπυράκια

Ονειρεύεσαι λαμπερή, υγιή και «καθαρή» επιδερμίδα; Πολλές φορές ίσως να το παρακάνεις με τις θεραπείες και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Αναρωτιέσαι «τι να κάνω για τα σπυράκια»; We got you boo!

 

1. Σταμάτα να δοκιμάζεις DIY θεραπείες

Θα σου πούμε κάτι αλλά πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου: Δεν είναι πάντα όσα διαβάζεις στο διαδίκτυο αληθινά. Οι DIY θεραπείες και μάσκες που βλέπεις στο TikTok είναι πολύ πιθανό να ερεθίσουν την επιδερμίδα σου και να επιδεινώσουν την ακμή σου. Προτίμησε προϊόντα περιποίησης, ειδικά για ακνεϊκά δέρματα, των οποίων οι φόρμουλες έχουν μελετηθεί από ειδικούς και χημικούς.

 

Advertisements

2. Απόφυγε τα προϊόντα με αρώματα

Το άρωμα στα προϊόντα, πολύ συχνά προκαλεί ευαισθησίες στο δέρμα, κάτι το οποίο σίγουρα δεν θες όταν προσπαθείς να καταπολεμήσεις την ακμή. Προτίμησε fragrance free φόρμουλες.

3. Απόφυγε τον ήλιο

Κάποιος (πιθανόν ο διάβολος μεταμορφωμένος), κάπου, κάποτε έβγαλε τη φήμη πως ο ήλιος βοηθά με την ακμή, καθώς ξηραίνει τα σπυράκια. Στην πραγματικότητα, ο ήλιος ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των δερματικών προβλημάτων, όπως η γήρανση και ο καρκίνος. Η παραμονή λοιπόν κάτω από τον καυτό ήλιο, όχι μόνο δεν θα ξηράνει τα σπυράκια, αλλά θα καθυστερήσει και την επούλωσή τους, καθώς η επιδερμίδα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, τη φωτογήρανση.

Όταν χρειάζεται να βρίσκεσαι έξω, μη ξεχνάς ποτέ μα ποτέ το αντηλιακό σου!

 

Advertisements

4. Μην υπερβάλλεις με τη skincare ρουτίνα σου

Ξέχνα τις υπερβολές. Για να καταπολεμήσεις την ακμή, χρειάζεσαι μια απλή ρουτίνα 4ων βημάτων: Καθαρισμός, ορός, ενυδάτωση και αντηλιακό. Δοκιμάζοντας διαρκώς νέα προϊόντα και τεχνικές, ρισκάρεις να προκαλέσεις ερεθισμούς και ευαισθησία στην επιδερμίδα σου.

5. Σταμάτα να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου

Η ακμή δεν είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει. Είσαι πολλά παραπάνω πράγματα από μερικά σπυράκια στο μέτωπό σου. Είσαι ένα boss girl που κάνει τόσα άλλα στη ζωή του, για τα οποία αξίζει να είσαι περήφανη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάς λοιπόν να είσαι απέναντι στον εαυτό σου, το ίδιο ευγενική και καλόκαρδη που είσαι απέναντι στους άλλους.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα