Μην χασετε

5 πρακτικές και έξυπνες χρήσεις της λαδόκολλας που ίσως αγνοούσατε μέχρι σήμερα

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς χρησιμοποιούν τη λαδόκολλα μόνο όταν μαγειρεύουν.

Πέρα, όμως, από τη μαγειρική μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για διάφορες δουλειές εκτός κουζίνας. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τις πιο πρακτικές και απίστευτες χρήσεις της λαδόκολλας που αγνοούσατε μέχρι σήμερα.

#1 Ξεκολλήστε τα φερμουάρ

Ξεκολλήστε ακόμα και τα πιο επίμονα φερμουάρ με τη βοήθειά της λαδόκολλας. Με ποιον τρόπο; Τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε την επιφάνεια του σημείου, στο οποίο έχει κολλήσει το φερμουάρ, με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σύντομα θα ξεκολλήσει.

#2 Χωνί από λαδόκολλα

Φτιάξτε μόνοι σας ένα χωνί από λαδόκολλα για να μεταφέρετε εύκολα διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (πχ. καρφιά, βίδες) στα δοχεία αποθήκευσης τους. Η λαδόκολλα είναι αρκετά εύπλαστη με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις δώσετε τη μορφή που θέλετε και να δημιουργείτε χωνιά σε διάφορα μεγέθη.

Advertisements

#3 Κάντε τα πάντα να λάμψουν

Κάντε τους νιπτήρες, το ντους, τα φωτιστικά ή άλλες μεταλλικές επιφάνειες του σπιτιού να λάμψουν περνώντας τα με λαδόκολλα. Αυτή η πρακτική έχει κι ένα ακόμα όφελος: η λαδόκολλα δημιουργεί στην επιφάνειά τους ένα λεπτό φιλμ το οποίο δρα προστατευτικά κατά της υγρασίας.

#4 Σας αρέσει η πίτσα; Έτσι θα την φάτε την δεύτερη μέρα

Θέλετε να φάτε πίτσα δεύτερης ημέρας και να είναι το ίδιο τραγανή όσο και την πρώτη μέρα; Τα πράγματα είναι απλά, πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τυλίξτε με αυτήν τα κομμάτια που θέλετε να ζεστάνετε. Βάλτε την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων και φάτε την πιο τραγανή από ποτέ.

#5 Καθαρά ντουλάπια κουζίνας

Κρατήστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας καθαρά από σκόνη καλύπτοντας το επίπεδο πάνω μέρος τους με λαδόκολλα. Βέβαια, μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τη λαδόκολλα κάθε 2 μήνες.

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα