Μην χασετε

5 μυστικά για να επαναφέρεις τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

5 μυστικά για να επαναφέρεις τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

Όπως όλες οι γυναίκες φροντίζουμε ευλαβικά την επιδερμίδα μας, έχουμε τη skincare routine και περιποιούμαστε το δέρμα μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας. Ο ήλιος, τα θερμαντικά εργαλεία, το σεσουάρ και οι βαφές είναι μερικοί παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά, τα κάνουν ξηρά, εύθραυστα και θαμπά. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα επαναφέρουμε και να δούμε πάλι υγιή και λαμπερά.

Advertisements

Υπάρχουν μερικά βήματα, που πρέπει να σου γίνουν συνήθεια, τα οποία θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου, ώστε να μη σπάνε και να μην είναι άγρια σαν άχυρο όταν τα αγγίζεις. Παρακάτω θα μάθεις αναλυτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις, ώστε να πάψεις να έχεις ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

-Φρόντισε να κουρεύεσαι συχνά. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι κόβοντας συχνά τα μαλλιά τους δεν θα τα δουν ποτέ να μακραίνουν. Αυτό είναι λάθος! Αν επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο, θα δεις πολύ γρήγορα τα μαλλιά σου να αποκτούν ζωντάνια, να μην είναι άγρια και να μακραίνουν πιο γρήγορα.

-Βρες το σωστό σαμπουάν και conditioner που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Θα σε βοηθήσουν πολύ προϊόντα με συστατικά, όπως shea butter, argan oil και λάδι καρύδας.

-Μη λούζεσαι κάθε μέρα. Το σαμπουάν με την καθημερινή χρήση είναι ικανό να απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν ξηρά.

-Κοιμήσου σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία των μαλλιών, ενώ το μετάξι τη διατηρεί. Έτσι, όταν κοιμάσαι σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη, τα έλαια από τις τρίχες διατηρούνται παρά απορροφώνται, τρέφοντας τα μαλλιά και όχι ξεραίνοντάς τα.

-Μη χτενίζεις τα βρεγμένα μαλλιά σου. Τα νωπά μαλλιά είναι εξαιρετικά εύθραυστα με αποτέλεσμα να τα ταλαιπωρείς ακόμα περισσότερο χτενίζοντάς τα.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα