Μην χασετε

Σπασμένες άκρες; Απαλλάξου από αυτές χωρίς να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο

Σπασμένες άκρες; Απαλλάξου από αυτές χωρίς να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο

Είμαστε και εμείς που το σκεφτόμαστε πολύ πριν κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο γιατί ενώ ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε σκεφτόμαστε μία και δύο και τρεις φορές το αποτέλεσμα κατά την έξοδό μας.

Ακόμα και αυτοί οι 3 πόντοι που πρέπει να αποχωριστούμε θεωρούνται πρόοδος και όταν αυτή καταλήγει στο πάτωμα εμείς μένουμε να την κοιτάμε με βουρκωμένα μάτια ενώ κατηγορούμε τον εαυτό μας για το τι κάναμε στραβά και τι πραγματικά οδήγησε τα μαλλιά μας εκεί.

Ήξερες ότι; Τα μαλλιά σου μακραίνουν με τον ρυθμό που είναι γενετικά προορισμένα να το κάνουν. Ωστόσο, όταν οι άκρες είναι ξηρές και ταλαιπωρημένες σπάνε εύκολα και έτσι εσύ χάνεις κάθε πρόοδο μήκους που είχες καταφέρει! 

Για αρχή απαλλάξου από τις τύψεις. Σίγουρα υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσες να είχες κάνει αλλά μην το παίρνεις κατάκαρδα μιας και ποτέ δεν είναι αργά. 

Advertisements

Εφόσον, λοιπόν, απαλλάχτηκες από τις κατεστραμμένες άκρες, που σου στερούσαν το μήκος, μπες στη διαδικασία να πράξεις τα παρακάτω ώστε είτε να αναβάλεις για έναν ακόμα μήνα το κομμωτήριο αλλά, ακόμα και αν πας, το καθάρισμα από τα χέρια του κομμωτή να σου φαίνεται παιχνιδάκι.

Υγρασία/Ενυδάτωση

Γιατί σπάνε οι άκρες; Γιατί είναι πλέον κατεστραμμένες και τους λείπει η υγρασία. Εκτός, λοιπόν, από το νερό που πρέπει να πίνεις (κάτι που σου κάνει ούτως ή άλλως καλό) πρέπει να δίνεις και έξτρα υγρασία στα μαλλιά σου με προϊόντα όπως οι μάσκες μαλλιών, τα leave in προϊόντα αλλά και τα αντηλιακά μαλλιών.

Βούρτσα

Μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά χτενίζοντάς τα βίαια και χωρίς μέθοδο. Η βούρτσα είναι στο χέρι σου σύμμαχος των μαλλιών, όχι εχθρός. Πιάσε μία τούφα από την μέση της, χτένισε πρώτα τις άκρες, άφησέ την και έπειτα χτένισε τα μαλλιά σου από την ρίζα έως την άκρη.

Τα βρεγμένα μαλλιά

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι επιρρεπή στον τραυματισμό, γι’ αυτό, βγαίνοντας από το μπάνιο, φρόντισε να μην τα τραβάς, να μην τα χτενίζεις βίαια και να τα ταμπονάρεις με την πετσέτα αντί να τα σκουπίσεις τρίβοντάς τα.

Advertisements

Προϊόντα

Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι για εσένα θησαυρός. Επίλεξε ένα λάδι, σιλικόνη, θερμοπροστατευτικό προϊόν ή θεραπείες που θα συντηρήσουν το ιδανικό αποτέλεσμα στα μαλλιά και θα διατηρήσουν ενωμένους τους δεσμούς της τρίχας.

Κομμωτήριο

Μπορεί να σου λέμε ότι με όλα τα παραπάνω θα καθυστερήσεις το ραντεβού στο κομμωτήριο, αλλά δεν εννοούμε επ’ αόριστον. Μην ξεχνάς ότι στο κομμωτήριο τα μαλλιά σου παίρνουν δύναμη, ανανεώνονται και ανασυγκροτούνται. Δεν είναι σωστό να τους το στερείς. Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι αντ’ αυτού είναι ότι αν εφαρμόζεις όλα τα παραπάνω και συνεχίζεις να κουρεύεσαι, τότε η πρόοδος που θα σημειώσεις θα είναι εντυπωσιακή.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα