Μην χασετε

4+1 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε για την κρέμα ματιών

Είναι τελικά απαραίτητη η κρέμα ματιών σε όλες τις ηλικίες; Ποια είναι ιδανική για εμάς και πώς να την χρησιμοποιήσουμε; Τα παραπάνω είναι ερωτήματα που σίγουρα έχουν περάσει από το μυαλό όλων των γυναικών που τους απασχολεί ουσιαστικά η περιποίηση του προσώπου τους.

Ρωτώντας τους ειδικούς και αναζητώντας τα σωστά tips για την εφαρμογή της κρέμας ματιών κατέληξα ότι είναι σχεδόν απαραίτητη άσχετα από την ηλικία. Κι αυτό γιατί τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και καταπονούνται από την καθημερινότητα καθώς επίσης εμφανίζουν γρηγορότερα ρυτίδες λόγω ηλικίας αλλά και έκφρασης.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κρέμα ματιών:

#1. Η κρέμα ματιών δεν έχει ηλικία, όπως συμβαίνει με τις κρέμες προσώπου. Η κάθε κρέμα πρέπει να έχει ενυδατικά στοιχεία και βιταμίνες που θα συντηρούν και θα φροντίζουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Όσο μεγαλώνουμε απλά πρέπει να βρίσκουμε μία πιο ενισχυμένη κρέμα σε υαλουρονικό αλλά και βιταμίνες.

Advertisements

#2. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε και serum και κρέμα στα μάτια. Πρέπει μόνο να δοκιμάσετε αυτό και τα δύο και να επιλέξετε ποια υφή σας αρέσει περισσότερο.

#3. Ο τρόπος εφαρμογής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα, επομένως χρειάζεται προσοχή στο πως θα βάλουμε την κρέμα για να μην προκαλέσουμε ερεθισμούς. Καλό είναι να ακολουθούμε κυκλικές κινήσεις απλώνοντας την κρέμα γύρω από τα μάτια, μακριά από τα βλέφαρα. Καλό είναι να ακολουθούμε το κοκαλάκι γύρω από τα μάτια. Είναι ένα τρόπος για αποφύγουμε να ερεθίσουμε την περιοχή.

#4. Τα 2 συστατικά που πρέπει να έχει η κρέμα ματιών μας είναι το υαλουρονικό οξύ και η Βιταμίνη Ε.

#5. Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση της κρέμας προσώπου στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Είναι πολύ πιθανό τα συστατικά της κρέμας να επηρεάζουν αρνητικά τη λεπτή κι ευαίσθητη περιοχή των ματιών παρόλο που στο υπόλοιπο πρόσωπο δρα ευεργετικά.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα