Είτε ήθελες πολύ ένα κατοικίδιο ζώο εδώ και πολύ καιρό είτε αποφάσισες τελείως αυθόρμητα να το καλωσορίσεις στο σπίτι σου, υπάρχουν πολλά που θα χρειαστεί να κάνεις για να προετοιμαστείς για την άφιξη του τετράποδου φίλου σου.

Advertisements

 

Επαγγελματίες σχεδιαστές μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς να ετοιμάσεις το χώρο σου για μια γάτα ή σκύλο χωρίς να θυσιάσεις το προσωπικό σου γούστο:

 

Προετοιμάσου για ακαταστασία

Αν υιοθέτησες πρόσφατα ένα σκυλί που δεν είναι ακόμη εκπαιδευμένο, τύλιξε και απομάκρυνε τα χαλιά σου, για τον πρώτο καιρό τουλάχιστον. Συνιστάται επίσης να πλένεις τακτικά τα χαλιά σου και να καλύψεις επιφάνειες επίπλων – για παράδειγμα, να τοποθετήσεις μια κουβέρτα πάνω από τον καναπέ και τυχόν καρέκλες που χρειάζονται προστασία. Ενώ τα υφάσματα μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτικά και να αντέχουν τα νύχια των ζώων, είναι ένας καλός τρόπος να κρατήσετε τις τρίχες τους μακριά.

Σκέψου το χρώμα

“Όταν σχεδιάζω γύρω από ένα κατοικίδιο ζώο, έχω πάντα ένα πράγμα στο μυαλό μου – πέρα ​​από την καθαριότητα και την αντοχή, φυσικά – το χρώμα της γούνας τους”, λέει η σχεδιάστρια Caitlin Murray. “Τα περισσότερα ζώα ρίχνουν τα κομμάτια που κάνουν ένα χώρο να φαίνεται πιο άνετο και ολοκληρωμένο, όπως καναπέδες, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες και χαλιά”. Διάλεξε ένα χρώμα υφάσματος και ένα υλικό που δεν θα τραβήξει την προσοχή του. Η σχεδιάστρια Amala Raj προσθέτει, “Το βελούδο είναι ένα υπέροχο ύφασμα για να χρησιμοποιήσεις στη διακόσμησή σου, επειδή είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί από τις τρίχες και τη βρωμιά των κατοικίδιων ζώων.”

 

Advertisements

 

Να είσαι προσεκτική με τα φυτά

Μερικά από τα αγαπημένα σου φυτά μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβή για την υγεία του κατοικίδιου σου. Προτίμσησε κάτι που δεν κάνει κακό στην υγεία του και είναι ψηλά, έτσι ώστε να μη μπορεί να το φτάσει και να το ρίξει.

Επίλεξε τα σωστά έπιπλα 

Προτίμησε έπιπλα που ταιριάζουν τόσο στον τρόπο ζωής σου όσο και στο κατοικίδιο σου. Διάλεξε μεταλλικά πόδια επίπλων αντί για ξύλινα, γιατί είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σου να τα μασήσει.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements