Οι λέξεις μπορούν να γίνουν είτε φάρμακο, είτε δηλητήριο.

Advertisements

Πως νιώθεις όταν σου ασκεί κριτική ο σύντροφο σου; Σε μια σχέση υπάρχουν πολλές συζητήσεις και είναι απόλυτο φυσιολογικό. Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι καβγάδες αλλά και αυτό είναι φυσιολογικό, αρκεί να γίνεται με μέτρο. Πολλές φορές όμως ο σύντροφος σου μπορεί να πει κάποια πράγματα και να σε προσβάλλει, προκαλώντας ένταση και θυμό.

  1. Σε επικρίνει για το σώμα σου. Εντάξει μπορεί τώρα τελευταία να έχεις πάρει μερικά κιλάκια αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα επικριτικά σχόλια του συντρόφου σου. Εάν δεν του αρέσει το σώμα σου είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό σου. Σε καμία μας δεν αξίζει να μας κρίνουν για την εμφάνιση μας.
  2. Σε απειλεί ότι θα χωρίσετε. Ένας τρόπος να χαθεί ο σεβασμός μεταξύ του ζευγαριού είναι οι απειλές χωρισμού κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα. Στην πραγματικότητα όσοι απειλούν ότι θα διακόψουν τη σχέση, απλά δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα. Όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι η έλλειψη αξιοπιστίας.
  3. Σε επικρίνει μπροστά στους φίλου σας. Ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα που μπορεί να κάνει ο σύντροφος σου είναι να σε προσβάλει δημοσίως. Αν τον ενόχλησε κάτι που είπες ή έκανες, καλό είναι να το συζητήσετε όταν βρίσκεστε μόνοι σας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σας προσβάλει, πόσο όταν το κάνει μπροστά σε φίλους και γνωστούς.
  4. Προσβάλει την οικογένεια σου. Μιλώντας για την οικογένεια του άλλου μόνο θυμό προκαλεί. Φράσεις όπως «είσαι αποτυχημένη σαν την αδελφή σου» είναι απαράδεκτες και δείχνουν ότι το έτερο σας ήμισυ δεν σας σέβεται.  Η πρόθεση του ατόμου που χρησιμοποιεί προσβολές για την οικογένεια του άλλου είναι μόνο να βλάψει τον άλλον. Και το μόνο που καταφέρνει στην ουσία είναι να επιδεινώνει το πρόβλημα, όποιο κι αν είναι.

Είναι φυσιολογικό μέσα σε ένα ζευγάρι να υπάρχουν δυσκολίες και εντάσεις, αλλά για να κρατήσεις τη ψυχική σου υγεία και να είσαι ευτυχισμένη θα πρέπει να απαιτείς από τους άλλους να σε σέβονται, γιατί κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε προσβάλλει.

Advertisements

jenny.gr