Μην χασετε

4 σημάδια που δείχνουν ότι ο ύπνος σου δεν είναι αρκετά ποιοτικός

Κοιμάσαι όσο καλά νομίζεις;

Κάποιες καθημερινές συμπεριφορές και συνήθειές είναι ένας τρόπος για να καταλάβεις εάν ο ύπνος σου είναι όσο ποιοτικός θα ήθελες. Δες παρακάτω τα σημάδια πως ο ύπνος σου δεν είναι και τόσο καλός:

Ξυπνάς πολλές φορές για να πας στην τουαλέτα

Αυτή η συνήθεια μπορεί να σημαίνει πως ξυπνάς επαναλαμβανόμενα στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας μίας διαταραχής του ύπνου και όχι επειδή χρειάζεσαι πραγματικά να πας στην τουαλέτα. Εάν ξυπνάς συχνά μέσα στο βράδυ, ίσως να πρέπει να επισκεφθείς έναν επαγγελματία ύπνου που θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία που σε εμποδίζει να κοιμηθείς ποιοτικά και ξεκούραστα.

Εκνευρίζεσαι εύκολα

Όταν ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται επαρκώς, είναι αναμενόμενο να είμαστε πιο ευέξαπτες απ’ότι συνήθως. Εάν έχεις παρατηρήσει πως η νευρικότητα σου είναι αυξημένη, θα πρέπει να φροντίσεις να κοιμάσαι καλύτερα.

Advertisements

Ξυπνάς συχνά με ξερό στόμα, πονόλαιμο και πονοκέφαλο

Τα συμπτώματα αυτά συνδέονται με την υπνική άπνοια, μία κατάσταση στην οποία η αναπνοή σταματά για σύντομα διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τοιχώματα των αεραγωγών να τρίβονται μεταξύ τους και να δονούνται όταν παίρνεις τανάσα, δημιουργώντας τον ήχο του ροχαλητού και προκαλώντας την αίσθηση του πονόλαιμου και του ξεραμένου στόματος.

“Χαζεύεις” συχνά

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξε πως η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε μειωμένη παραγωγικότητα και πιο συχνό “χάζεμα” στα social media.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα