Μην χασετε

3 τοξικά σχόλια που λες καθημερινά χωρίς να το συνειδητοποιείς και πρέπει να σταματήσεις

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι, μερικές φορές, η τοξικότητα προέρχεται από εμάς; Όταν μιλάμε για τοξικά άτομα, συχνά εστιάζουμε στους άλλους, αναγνωρίζοντας εκείνους ως εγωιστές ή αλαζόνες, ενώ θεωρούμε εαυτούς μας αμερόληπτους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που και εμείς είμαστε τοξικοί για άλλους ανθρώπους.

Έρευνα έχει δείξει ότι πέρα από τις ερωτικές σχέσεις, αυτή η τοξικότητα βγαίνει και στον χώρο εργασίας μας. Μάλιστα, καθημερινά χρησιμοποιούμε φράσεις που μας κάνουν να φαινόμαστε εγωκεντρικοί, δημιουργούν κακό κλίμα στην ομάδα – και δεν το παίρνουμε είδηση.

Παρακάτω, θα δεις 3 τοξικά πράγματα που μάλλον λες κι εσύ στην καθημερινότητά σου. Πρόσεξε από εδώ και πέρα, για να τα διορθώσεις.

«Αυτό το feedback με προσβάλλει». Μία κακή κριτική στη δουλειά σου, δεν είναι προσωπική επίθεση και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζεις με αυτόν τον τρόπο. Αν πιστεύεις ότι δεν κάνεις λάθη, δεν θα βελτιωθείς ποτέ – κι αν η δουλειά σου ήταν καλή, δεν θα χρειαστεί καν να προσπαθήσεις να το αποδείξεις. Θα μιλήσει μόνη της.

«Γιατί μου λέει τι να κάνω;». Σε κανέναν δεν αρέσει να ακολουθεί οδηγίες, αλλά αν ο διευθυντής σου είναι ξεκάθαρος σε αυτό που ζητάει, δεν χρειάζεται να το πάρεις προσωπικά. Απλώς ολοκλήρωσε το project και συνέχισε τη ζωή σου, δεν μπορείς να έχεις ειδική μεταχείριση.

Advertisements

«Το ότι δεν συμφωνείς με την ιδέα μου, δείχνει ότι δεν με σέβεσαι». Ο σεβασμός εδώ δεν έχει καμία σχέση με το αν η ιδέα σου έχει υποστηρικτές ή όχι. Αν πεις τη γνώμη σου σε ένα meeting και δεν ακουστεί, δεν χάλασε ο κόσμος. Να παρεξηγηθείς μόνο αν αυτό γίνεται συστηματικά.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα