Μην χασετε

3 στρατηγικές για να έχει το αδυνάτισμα σας διάρκεια

Η θέληση μας να χάσουμε βάρος μας οδήγησε να υιοθετήσουμε αμέτρητες στρατηγικές και μεθόδους, μερικές από τις οποίες έχουν επιστημονική βάση, ενώ άλλες βασίζονται στις τελευταίες διατροφικές τάσεις. Ωστόσο, όπως έχουν δείξει σχετικές μελέτες, οι ψυχολογικοί παράγοντες όχι μόνο παίζουν βασικό ρόλο στην επιτυχή απώλεια βάρους, αλλά παίζουν επίσης βασικό ρόλο στη διατήρηση της σταθερότητας του βάρους στο μέλλον.

Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν μακροχρόνια απώλεια βάρους έχουν υγιεινή διατροφή και άσκηση, έχουν την ικανότητα να ελέγχουν τον εαυτό τους και μπορούν να διαχειριστούν τις τρέχουσες ψυχολογικές αλλαγές με υγιή τρόπο. Κάπως έτσι, κατέληξαν να διατηρούν σταθερή την απώλεια βάρους τους, με λιγότερη προσπάθεια από άλλους.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το αδυνάτισμα δεν έχει να κάνει απλώς με τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε και καίμε, αλλά βασίζεται στη γενικότερη αλλαγή της νοοτροπίας μας.

 

Advertisements

3 στρατηγικές για απώλεια βάρους με διάρκεια

1. Υιοθετήστε συνήθειες που αντέχουν στον χρόνο

Κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής απαιτεί από εσάς να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Πώς όμως θα καταφέρετε να τηρήσετε τις νέες υγιεινές σας συνήθειες και να μην τα παρατήσετε μετά από λίγο;

Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο φαντάζεστε: βρείτε τι λειτουργεί στη δική σας περίπτωση και πραγματοποιήστε την κάθε αλλαγή σταδιακά. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά, σταματήστε να αγοράζετε παγωτό. Αν δεν είστε λάτρεις της γυμναστικής, μπορείτε να ξεκινήσετε το καθημερινό περπάτημα ή να επιλέξετε για τις μετακινήσεις το ποδήλατο.

Με λίγα λόγια, διευκολύνετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος λαμβάνοντας υπόψιν τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ακόμη κι αν κάποια φορά… παραστρατήσετε, μην το βάζετε κάτω. Συνεχίστε από εκεί που είχατε μείνει.

 

2. Καταγράψτε την πρόοδό σας

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να παρατηρήσετε την πρόοδό σας, επομένως μη βασίζεστε αποκλειστικά στο νούμερο που βλέπετε στη ζυγαριά. Καταγράψτε πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεστε και υπολογίστε πότε χάνετε περισσότερο βάρος. Η λογική πίσω από αυτήν την πρακτική είναι να κατανοήσετε το πώς οι επιλογές σας επιδρούν στη φυσική σας κατάσταση. Άλλωστε, η οργάνωση είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας.

Advertisements

 

3. Διαχειριστείτε το άγχος σας

Το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και ακόμη κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τους παράγοντες που το προκαλούν, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο αντίδρασής σας. Αν μια πιεστική ημέρα στο γραφείο έχει ως αποτέλεσμα να τρώτε μια σακούλα πατατάκια το βράδυ, τότε είναι καιρός να δείτε αλλιώς τα πράγματα. Προσπαθήστε να βρείτε υγιείς τρόπους να εκτονώσετε το άγχος σας. Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό.

 

Να θυμάστε ότι…

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι εύκολο να πέσετε στην «παγίδα» να μετράτε μανιωδώς θερμίδες, όμως για ένα αποτέλεσμα με διάρκεια πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία, θέτοντας ως προτεραιότητά σας τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην υποτιμάτε τον αντίκτυπο που έχει η ψυχολογία σας στην προσπάθειά σας.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα