Εάν έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου είναι φανερά αφυδατωμένο και σε “τραβάει”, ή ότι δείχνει θαμπό και χωρίς φρεσκάδα, τότε το μυστικό συστατικό για την skincare ρουτίνα σου είναι το γιαούρτι.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι περιλαμβάνεται σε όλο και περισσότερα καλλυντικά της σύγχρονης κοσμετολογίας, αφού το γιαούρτι διαθέτει:

Πλήθος βιταμινών Β, (B2, B5 και B12), που προσφέρουν στο πρόσωπο λάμψη, ενυδάτωση, προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και ανανέωση των κυττάρων του. Αποτέλεσμα; Η πιο νεανική όψη, χωρίς σημάδια γήρανσης και αφυδάτωση.

-Πλούσια περιεκτικότητα σε ασβέστιο, το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά με αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στο πρόσωπο, προλαμβάνοντας και τις ρυτίδες.

Γαλακτικό οξύ, που έχει αντιγηραντική δράση και αποτελεί έναν ενυδατικό και ήπια απολεπιστικό σύμμαχο για την επιδερμίδα.

 

Δες παρακάτω μερικές εύκολες DIY μάσκες προσώπου με γιαούρτι

 

Θαμπό Δέρμα

Εάν παρατηρείς ατονία και θαμπάδα στο δέρμα, ενώ θα ήθελες να επανακτήσει τη φυσική του λάμψη και φρεσκάδα, η παρακάτω μάσκα είναι για σένα:

-2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

-Λίγο χυμό λεμονιού

-1 κ.γ. κανέλα

Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 20′. Έπειτα ξέπλυνε καλά και βάλε την ενυδατική σου. Εάν νιώθεις ότι η κανέλα σε ενοχλεί, μπορείς να την παραλείψεις.

 

Αφυδατωμένο Δέρμα

Εάν νιώθεις το δέρμα σου εξαιρετικά αφυδατωμένο, τότε ακολούθα τα παρακάτω:

-1 κ.γ. μέλι

-1 κ.σ. γιαούρτι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακή και ενυδατική δράση σε κάθε τύπο δέρματος, ενώ η σύνθεση των υλικών θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα σου πεντακάθαρη. Εφάρμοσε το μίγμα για 15′ της ώρας και ξέβγαλε καλά.

 

Ερεθισμένο Δέρμα

Εάν θες σύσφιξη της επιδερμίδας και μείωση τυχόν ερεθισμών ή άλλων οιδημάτων, τότε η παρακάτω μάσκα είναι για σένα:

-1 μικρό αγγουράκι ή 1/2 αγγούρι

-1 κ.σ. γιαούρτι

Λιώσε το αγγούρι χωρίς τη φλούδα και ανακάτεψέ το με το γιαούρτι. Εφάρμοσε στο δέρμα για 15′ περίπου και ξέβγαλε καλά.

 

ΠΗΓΗ