Μην χασετε

2 φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεβουλώσετε το σιφόνι από τις τρίχες

Ένα είναι σίγουρο, ότι το σιφόνι είναι ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσει μια νοικοκυρά. Γι’αυτό, σήμερα σας παρουσιάζουμε τον τρόπο για να μάθετε πως θα ξεβουλώσετε το σιφόνι του μπάνιου που είναι γεμάτο τρίχες. Ιδέες και λύσεις για το μπάνιο που θα σας “λύσουν” τα χέρια μια και καλή.

Advertisements

Αρχικά, πριν ξεκινήσετε την όλη διαδικασία φορέστε γάντια και ανοίξτε το καπάκι στο σιφόνι σας.

Βήμα 1ο: Πάρτε μια κρεμάστρα ή κάποιο γατζάκι

Πάρτε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέστε λίγο το γάτζο της προκειμένου να χωράει μέσα στο σιφόνι. Έπειτα, βάλτε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι και γυρίστε το ώστε να μαζέψετε όλες τις τρίχες εύκολα με μια κίνηση.

Βήμα 2ο: Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξύδι

Πάρτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και ρίξτε την μέσα στον νιπτήρα. Στη συνέχεια ρίξτε 1 φλ. ξύδι.

Κλείστε το σιφόνι με την τάπα και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στην καθαριότητα σε πολλά σημεία του σπιτιού σας.

Εναλλακτική λύση:

Μια εναλλακτική συνταγή, που επίσης λειτουργεί θετικά στο ξεβούλωμα του σιφονιού, είναι το εξής μείγμα: 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ.

Ανακατέψτε τα τρία υλικά και ψεκάστε το σιφόνι.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα περίπου και στη συνέχεια ρίξτε λίγο βραστό νερό και λεμόνι όπως στην προηγούμενη συνταγή.

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα