Μην χασετε

Φτιάξτε υπέροχα αρωματικά πουγκιά με μόλις 3 υλικά

Το γνωρίζατε ότι με τρία μόνο υλικά μπορείτε να βάλετε στην ντουλάπα σας το άρωμα που επιθυμείτε; Τα αρωματικά πουγκιά είναι μια έξυπνη λύση για να διατηρείτε τα ρούχα σας μέσα σε ντουλάπες και συρτάρια τόσο καθαρά όσο και φρέσκα. Δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα και οικονομικά μπορούν να κατασκευαστούν αυτά τα πουγκιά.

Advertisements

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά πουγκιά αποκλειστικά και μόνο με το αγαπημένο σας άρωμα και όλα αυτά μόνο με τρία υλικά. Ήρθε η ώρα να προστατεύσετε τα ρούχα σας σε συρτάρια και ντουλάπια έξυπνα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1. Έξι πουγκιά από οργάντζα:

Θα τα βρείτε σε μαγαζιά με συσκευασίες δώρου και είδη γάμου. Αν δεν θέλετε να κάνετε μια τέτοια αγορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πουγκιά στα οποία αποθηκεύατε τα κοσμήματά σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε κάποιο κομμάτι τούλι ή ένα πουγκί που έτυχε να κρατήσετε από μια βάπτιση ή γάμο. Όπως βλέπετε και εσείς οι εναλλακτικές που έχετε είναι πάρα πολλές. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί καλό είναι να μην πετάμε τίποτα, αλλά να ανακυκλώνουμε έξυπνα όλα τα υλικά.

Έτοιμα πουγκιά από οργάντζα.

2. Βαμβάκι: 

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας έστω και λίγο βαμβάκι. Προτιμήστε το είτε σε μπάλες είτε σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους μιας μπάλας πινγκ-πονγκ. Θα χρειαστείτε περίπου 24 μπάλες βαμβάκι. Αν δεν θέλετε λευκές μπάλες βαμβακιού μπορείτε να αγοράσετε μερικές σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

3. Σταγόνες από αιθέριο έλαιο: 

Εμείς σας προτείνουμε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, καθώς πέρα από την όμορφη μυρωδιά που παρέχει, έχει την ικανότητα να προστατεύει τα ρούχα από σκόρους και κάθε…ανεπιθύμητο επισκέπτη. Από εκεί και πέρα αν δεν σας αρέσει αυτό προτιμήστε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.

Διαδικασία

  • Αρχικά, ξεκινήστε ρίχνοντας 3 με 4 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο σε κάθε μπάλα από βαμβάκι.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε μέσα σε κάθε πουγκί από 4 μπάλες βαμβάκι.
  • Έπειτα, τραβήξτε το εσωτερικό σχοινάκι του πουγκιού προκειμένου να κλείσει.
  • Μόλις ετοιμάσατε ένα καταπληκτικό αρωματικό πουγκί για τα συρτάρια σας.

Απλώστε, λοιπόν, τα πουγκιά ανάμεσα στα ράφια της ντουλάπας και μέσα στα συρτάρια σας.

Να είστε σίγουροι ότι κάθε φορά που θα τα ανοίγετε θα νιώθετε μία αίσθηση χαλάρωσης, φρεσκάδας και ευεξίας.

Όπως είδατε και εσείς η διαδικασία είναι πανεύκολη και άκρως οικονομική. Τι περιμένετε, λοιπόν;

Ξεκινήστε αμέσως και καλή επιτυχία!

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα