Μην χασετε

Φθινόπωρο: Η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε μια γαρδένια

Αν έκανα μια δημοσκόπηση για το πιο είναι το πιο αγαπημένο σας φυτό σίγουρα η γαρδένια θα κέρδισε με διαφορά. Όμως θα ήταν και στην κορυφή της λίστας, αν σας ρωτούσα ποιο θεωρείτε το πιο δύσκολο ανθοφόρο φυτό. Επειδή πιστεύω ότι όλα τα πράγματα για να πετύχουν θέλουν τον τρόπο τους, σας προτείνω να δοκιμάσετε να αγοράσετε μια γαρδένια αυτή την εποχή και όχι την άνοιξη όπως κάνουμε οι περισσότεροι ξελογιασμένοι από τις γαρδένιες που κυκλοφορούν ανθισμένες παντού.

Οι πιθανότητες να επιβιώσει η γαρδένια σας μέχρι την επόμενη άνοιξη είναι πάρα μα πάρα πολλές. Η φθινοπωρινή δροσιά και υγρασία τις ευνοεί αφάνταστα. Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για αυτές, πόσο μάλλον όταν έχουν να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον.

 

Advertisements

Αντιθέτως αν της δώσετε μια ηλιόλουστη θέση στο χώρο σας το χειμώνα που έρχεται, η άνοιξη θα τη βρει προσαρμοσμένη στο νέο της περιβάλλον. Φυτά ανθεκτικά στο κρύο προσαρμόζονται καλύτερα το φθινόπωρο παρά την άνοιξη. Μην μπείτε στον πειρασμό να τη μεταφυτεύσετε μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή. Αγοράστε λοιπόν μια γαρδένια τώρα και την επόμενη άνοιξη θα με ευγνωμονείτε.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα