Μην χασετε

Το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιο σου δεν είναι η λεκάνη!

Οι εμμονικές με την καθαριότητα γνωρίζουν καλά πως τα μικρόβια πάντα καραδοκούν στα λιγότερο προφανή σημεία. Τι εννοούμε;

Advertisements

Δεν περίμενες το πιο βρώμικο αντικείμενο του δικού σου μπάνιου να είναι η λεκάνη, σωστά; Έχεις απόλυτο δίκιο. Όλοι γνωρίζουμε πως η λεκάνη αποτελεί το Νο1 σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνει τους περισσότερους μικροοργανισμούς και δεν παραλείπουμε να την καθαρίζουμε κάτι περισσότερο από συχνά.

Έτσι, τη διατηρούμε καθαρή και την κάνουμε να… χάσει τον τίτλο του πιο βρώμικου αντικειμένου στον χώρο του μπάνιου.

Αυτός, βέβαια, δεν είναι λόγος να επαναπαυόμαστε, μιας και στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού καραδοκούν πολλά αντικείμενα πάνω στα οποία στήνουν πάρτυ τα μικρόβια.

Από τον νιπτήρα στο ποτηράκι της οδοντόβουρτσας και από την κουρτίνα μπάνιου στο σφουγγαράκι που χρησιμοποιούμε για να τρίψουμε το σώμα μας, τα αντικείμενα που χρήζουν προσοχής είναι πολλά.

Ποιο είναι, όμως, το πιο βρώμικο και «επικίνδυνο» όλων;

Το χαλάκι του μπάνιου! Ναι, αυτό πάνω στο οποίο πατάς ξυπόλυτη κάθε φορά που βγαίνεις από τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται πράγματι για ένα από τα πλέον βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού μας, μιας και το γεγονός πως δεν το πλένουμε όσο συχνά πρέπει σε συνδυασμό με την υγρασία που συγκεντρώνει λόγω υδρατμών και του νερού από τις βρεγμένες μας πατούσες, το καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ακριβώς όπως τις πετσέτες μας και να το πλένουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Advertisements

Μη σου φαίνεται καθόλου υπερβολικό.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα