Μην χασετε

Τι πρέπει να κάνεις για να μην κρυσταλλώνει η ζάχαρη;

Κολλάει και σε εσένα η ζάχαρη μέσα στο βαζάκι;

Advertisements

Είμαστε και εμείς που δεν καταναλώνουμε αρκετή ζάχαρη στο σπίτι και αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να ανοίγουμε κάποια στιγμή το βαζάκι και να την αντικρίζουμε κάπως… ξεραμένη. Βασικά έχει κολλήσει στα τοιχώματα του γυάλινου βάζου και έχει κρυσταλλωθεί. Η πρώτη μας κίνηση είναι να την χτυπήσουμε λίγο για να την «σπάσουμε» και έπειτα συνεχίζουμε κανονικά τη δουλίτσα μας. Υπάρχει όμως τρόπος για να μην ξεραίνεται η ζάχαρη.

Πρώτη κίνηση και ιδιαίτερα σημαντική είναι να τοποθετείς το βάζο μέσα στο ψυγείο. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να συντηρήσεις τη ζάχαρη στην αρχική της μορφή.

Αν πάλι δεν πρόλαβες το «κακό» και η ζάχαρη έχει ξεραθεί, τοποθέτησέ την σε ένα αεροστεγές σακουλάκι και ρίξε μέσα ένα marshmallow. Άφησέ το για αρκετές ώρες (ίσως και ένα 24ωρο) και θα δεις τη ζάχαρη να είναι και πάλι… όπως παλιά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα