Μην χασετε

Τα 9 μυστικά επιτυχίας για το πρώτο ραντεβού

Ανεξάρτητα από την ηλικία, όλοι βιώσαμε την πίεση μιας πρώτης ραντεβού. Όταν μας αρέσει κάποιος, αυτό μπορεί να είναι το πρώτο μας μεγάλο στοίχημα για τον εαυτό μας.

Advertisements

Σκέφτεστε τι θα φορέσετε και τι θα πείτε για να εντυπωσιάσετε, και στο τέλος θα γίνει τελικά μια συνεχής «πρόβα» στο μυαλό σας για τη συνάντηση μπροστά σας. Ή θα δημιουργήσει περισσότερη πίεση από ό, τι χρειάζεστε, καταστρέφοντας έτσι την ποιότητα της πρώτης επαφής και όταν τον συναντήσετε, χάνετε επίσης την πραγματική επαφή.

Μία γυναίκα έχει πάντα στο μυαλό της να γοητεύσει, να προκαλέσει θαυμασμό και να είναι επιθυμητή από το άλλο φύλο, ωστόσο όταν φτάσει στο πρώτο ραντεβού με κάποιον που της αρέσει, ήδη υπάρχει το φλερτ στην ατμόσφαιρα και ουσιαστικά έχει γίνει το πρώτο βήμα.

Και η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος, γράφει για τα “μυστικά” που θα κάνουν αυτήν την πρώτη συνάντηση επιτυχημένη.

 

Τα μυστικά της επιτυχίας

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει “εγχειρίδιο” για το πρώτο ραντεβού, ωστόσο θα μπορούσαμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες στην επιτυχία.

-Το ντύσιμο – η εξωτερική εμφάνιση: Σίγουρα η εμφάνιση και το να είσαι περιποιημένη στην αρχή παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο είναι ακόμη πιο εξέχουσας σημασίας να υποστηρίζεις αυτό που φοράς και να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Καλό θα είναι λοιπόν να μην υπάρχει η σκέψη “τι θα του άρεσε να φορέσω” αλλά να διαλέξεις κάτι που θα αρέσει σε σένα και θα νιώθεις άνετα με αυτό.

-Συνέπεια: Δείχνει σεβασμό και ωριμότητα. Δεν υπάρχει λόγος να αργήσεις στο ραντεβού για να κάνεις εντύπωση, άλλωστε θα ήθελες να συμβεί αυτό αντίστροφα; Η συνέπεια δείχνει τη σχέση σου με τον χρόνο, σε προτρέπει να τον διαχειριστείς καλύτερα και επιπλέον δεν παραβιάζει τα όρια του άλλου όταν προσπαθεί να είναι συνεπής.

-Αυθεντικότητα: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό σου. Μία σχέση για να ξεκινήσει χρειάζεται αποδοχή και από τις δύο πλευρές. Έχεις ραντεβού με κάποιον που σου αρέσει αλλά αυτό συμβαίνει και από την δική του πλευρά -κι εκείνος επέλεξε να βγει ένα πρώτο ραντεβού μαζί σου γιατί προφανώς του αρέσεις, άρα η επιλογή είναι αμφίδρομη.

Advertisements

-Το παρελθόν σου ανήκει: Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μιλήσει για τις προηγούμενες σχέσεις του. Όλοι κουβαλάμε τις “ιστορίες” μας, που συντέλεσαν στην ωριμότητα, στην αλλαγή πολλές φορές αλλά και στην εξέλιξή μας. Δεν οφείλεις λοιπόν να μιλήσεις για τις προηγούμενες σχέσεις σου, είναι σημαντικό να μείνεις στο “εδώ και τώρα”.σε μία καινούργια επιλογή είτε εξελιχθεί είτε όχι.

-Τα προβλήματα της δουλειάς δεν χρειάζεται να πάρουν χώρο στην πρώτη σας συνάντηση. Είναι κουραστικό πολλές φορές για τον άλλο που θέλει να σε γνωρίσει να ακούει τα προβλήματα της δουλειάς σου. Δεν τον αφορά, τουλάχιστον στο πρώτο σας ραντεβού.

-Απόφυγε τη φλυαρία και τον μονόλογο και δώσε χώρο στην ουσιαστική επικοινωνία. Προσπάθησε να ακούς αυτά που σου λέει ο άλλος και να μην διακόπτεις για να μιλήσεις για τα δικά σου. Δώσε χώρο και χρόνο και στους δυο σας σε μία συζήτηση προκειμένου να πετύχεις τον διάλογο και την ουσιαστική επικοινωνία.

-Πάρε πρωτοβουλίες, δείξε κι εσύ τι σου αρέσει και τι όχι, μίλα για στόχους, για όνειρα χωρίς να γίνεσαι πιεστική και βιαστική ταυτόχρονα.

-Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και προσπάθησε να είσαι χαλαρή. Ακόμη και η στάση του σώματος δείνει πολλά μηνύματα. Είναι εξωλεκτική επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να δείχνεις μαζεμένη και αγχωμένη.

-Ο αυθορμητισμός και το χιούμορ διώχνουν την αμηχανία και δημιουργούν μία πιο ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

 

Να θυμάσαι…

Ένα πρώτο ραντεβού ήρθε γιατί υπήρξε μία έλξη και από τις δύο πλευρές. Εμπιστέψου τον εαυτό σου, προσπάθησε να το απολαύσεις και μείνεις στο παρόν που σίγουρα έχει να σου δώσει πολλά είτε αυτό το πρώτο ραντεβού εξελιχθεί στο χτίσιμο μιας σχέσης είτε όχι. Άλλωστε όταν βγαίνουμε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με εκείνον να απορρίψουμε ή να αποδεχτούμε.

Advertisements

 

Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα