Μην χασετε

Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις

Σπυράκια, ξηρότητα ή πόροι; Τι πρέπει να προτιμήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Advertisements

Το να κρατήσουμε το δέρμα μας καθαρό και υγιές είναι μια συνεχής μάχη. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η κατάσταση του κατά μέσο, θα έρθει ένα πρωί που θα ξυπνήσουμε και θα είναι θαμπό. Και εκεί ακριβώς έρχεται η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος για να μας σώσει. Παρ’όλα αυτά, με την πληθώρα προϊόντων στην αγορά που έχουν σχεδιαστεί για ένα ευρύ φάσμα δερματικών προβλημάτων, μπορεί να δυσκολευτείς να αποφασίσεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και τι όχι.

Η συμβουλή μας; Προσδιόρισε τα συγκεκριμένα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου. Η δερματολόγος Dr. Dendy Engelman μοιράζεται τα έξι πιο κοινά δερματολογικά προβλήματα και τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσεις:

Εάν έχεις ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα, ψάξε για: Υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια

Υαλουρονικό οξύ: “Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κρατήσει μέχρι και χίλιες φορές το βάρος του στο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι κάνει θαύματα στην ενυδάτωση του δέρματος. Όταν εφαρμόζεται, δημιουργεί ένα φράγμα για το δέρμα, ασφαλίζοντας την υγρασία και βελτιώνοντας την υφή. Το δέρμα χάνει νερό και υγρασία καθώς γερνάμε – αυτό το συστατικό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης του.”

Κεραμίδια: “Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να διαταράξουν το λιπιδικό στρώμα του δέρματος, το οποίο κλειδώνει την υγρασία και λειτουργεί ως φραγμός κατά της ρύπανσης και των βακτηρίων. Εάν αυτή η πρώτη γραμμή άμυνας υπονομευθεί, το δέρμα κινδυνεύει από πρόωρη γήρανση. Τα κεραμίδια βοηθούν στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος κρατώντας τα κύτταρα μαζί. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα είναι ομαλότερο και πιο ενυδατωμένο. ”

Εάν έχεις βαρετή, θολή όψη επιδερμίδας, ψάξε για: γλυκολικό οξύ

Γλυκολικό οξύ: “Ο κύλινδρος κυττάρων είναι η διαδικασία με την οποία το δέρμα μας παράγει νέα κύτταρα δέρματος, τα οποία ταξιδεύουν από το χαμηλότερο στρώμα της επιδερμίδας στο ανώτερο στρώμα και στη συνέχεια απομακρύνουν το δέρμα. Αυτό είναι που αποτρέπει τα νεκρά κύτταρα από το να συγκεντρώνονται πάνω στην επιφάνεια του δέρματος. Καθώς μεγαλώνουμε, το ανώτερο στρώμα του δέρματος, αυτό που βλέπουμε, γίνεται βαρετό. Χάνουμε τη λάμψη μας.”

“Το γλυκολικό οξύ είναι ένα άλφα-υδροξυ οξύ (AHA) που χρησιμοποιείται ως χημικό απολεπιστικό. Το γλυκολικό οξύ, που παράγεται από ζαχαροκάλαμο, είναι το μικρότερο σε μέγεθος οξύ, που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει βαθιά μέσα στο δέρμα. Είναι πολύ αποτελεσματικό στη διάσπαση των κυττάρων του δέρματος και στην απομάκρυνση των νεκρών σωματιδίων. Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό κατά της γήρανσης, καθώς ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με την απομάκρυνση των αποβλήτων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Είναι ασφαλές για χρήση σε διάφορες περιοχές του σώματος, εκτός από το πρόσωπο, όπως την πλάτη, το στήθος, το λαιμό και τα χέρια.”

Advertisements

Εάν έχεις μαύρους πόρους ή / και συμφόρηση, ψάξε για: σαλικυλικό οξύ

Σαλικυλικό οξύ: “Πρόκειται για ένα ΒΗΑ, ή βήτα υδροξύ οξύ, που έχει αντιβακτηριδιακές, αντι-κωδογόνες και κερατολυτικές ιδιότητες, οι οποίες κατά την εφαρμογή μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της κυτταρικής κυκλοφορίας (απολέπιση του νεκρού δέρματος), μείωση των πόρων και πρόληψη της συσσώρευσης που μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και φλεγμονή. Δεδομένου ότι το σαλικυλικό οξύ είναι κερατινολυτικό (διαλυτοποιητικό κερατίνης), μπορεί στην πραγματικότητα να διεισδύσει στον πόρο για να διαλύσει τη νεκρή συσσώρευση δερματικών κυττάρων και να ενθαρρύνει την αποβολή του ανώτερου στρώματος του δέρματος. Βοηθά στη ρύθμιση της κυτταρικής κυκλοφορίας, η οποία, ως αποτέλεσμα της γήρανσης, επιβραδύνεται, οδηγώντας σε θαμπό δέρμα.”

Εάν έχεις σμήγμα, ψάξε για: Θείο

Θείο: “Το θείο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται στο περιβάλλον και στο σώμα μας. Είναι αντιμικροβιακό, που σημαίνει ότι βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων απαγορεύοντας την ενεργοποίηση ορισμένων πρωτεϊνών σε όλες τις μεταβολικές οδούς. Το καλό σε αυτό το συστατικό είναι ότι δεν είναι τόσο ξηρό, έτσι που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για ανθρώπους που έχουν ένα γενικό θέμα ακμής. Λειτουργεί επίσης ως ήπιο αντισηπτικό που βοηθάει στην απολύμανση του δέρματος και διαθέτει τόσο κωμολυολυτικές όσο και κερατολυτικές ιδιότητες, βοηθώντας τις προβληματικές περιοχές ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ταχύτερη αποβολή και απολέπιση των νεκρών κυττάρων, της βρωμιάς και της λιπαρότητας αντίστοιχα.

Εάν έχεις ερυθρότητα, ψάξε για: Ενυδατικά συστατικά

“Ψάξε για ενυδατικά συστατικά που θα ενισχύσουν το φραγμό του δέρματος και θα παρέχουν μια ασπίδα  προστασίας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες πίεσης. Τα πεπτίδια, τα κεραμίδια και το υαλουρονικό οξύ θα βοηθήσουν στην κατασκευή ενός φραγμού για το δέρμα. Αναζήτησε προϊόντα με κατευναστικές ιδιότητες όπως νιασιναμίδες, τριαντάφυλλο, αλόη και πλιγούρι βρώμης.

Εάν έχεις υπερ-χρωματισμό ή σκοτεινές κηλίδες, ψάξε για: Αντιοξειδωτικά

“Ο υπερχρωματισμός προκαλείται όταν η μελανίνη (που μας δίνει τα μαλλιά και το χρώμα του δέρματος) υπερπαρασκευάζεται σε ορισμένα σημεία στο δέρμα. Η μελανίνη μπαίνει σε υπερπαραγωγή στον ήλιο για να προστατεύσει το δέρμα μας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV / UB, κάνοντας το να φαίνεται πιο σκούρο από τον φυσικό τόνο του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από επιθέσεις ελεύθερων ριζών.”

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα