Μην χασετε

Τα σημάδια που μαρτυρούν πως η ενυδατική σου δεν είναι κατάλληλη για το δέρμα σου

Οι ενυδατικές κρέμες είναι το ισοδύναμο του σουτιέν στον κόσμο της ομορφιάς. Και τα δύο φοριούνται καθημερινά και έχουν σχεδιαστεί για να σμιλεύουν, να προστατεύουν και να υποστηρίζουν.

Advertisements

Ωστόσο, όπως και περίπου το 80% των γυναικών φορούν το λάθος μέγεθος σουτιέν, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που φορούν λάθος ενυδατική κρέμα. Ο κύριος λόγος; Υποτιμάμε πόσους παράγοντες πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν επιλέγουμε την τέλεια κρέμα.

“Το δέρμα μας είτε αγαπά την ενυδατική κρέμα μας είτε, όταν είναι λάθος, τη μισεί πραγματικά – δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο”, λέει η Dr. Ellen Marmur, πρόεδρος / ιδρύτρια της Marmur Medical. Για να γλυτώσεις από τυχόν προβλήματα, η Marmur μοιράζεται τα σαφή προειδοποιητικά σημάδια πως το δέρμα σου δε συνεργάζεται καλά με την κρέμα σου:

Άσχημη μυρωδιά

“Αν δεν σου αρέσει η μυρωδιά μιας ενυδατικής κρέμας για οποιονδήποτε λόγο, πιθανότατα το δέρμα σου το μισεί”, εξηγεί η Marmur. “Η μυρωδιά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι η κρέμα δεν ταιριάζει στο δέρμα σου”.

Λύση: Εμπιστεύσου τη μύτη σου. Επισκέψου ένα κατάστημα όπου μπορείς να δοκιμάσεις προτού αγοράσεις και, αν έχεις την τάση να είσαι επιλεκτική με τα αρώματα, πάρε μια φόρμουλα χωρίς άρωμα για να είσαι ασφαλής.

Κάψιμο ή τσούξιμο

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο τρομακτικά από την αίσθηση καψίματος μετά την εφαρμογή ενός προϊόντος ομορφιάς. Ενώ ένα προϊόν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα του δέρματός σου, θα πρέπει να το ξεπλύνεις αμέσως αν αισθάνεσαι ακόμη και το παραμικρό τσίμπημα. “Όταν το δέρμα καίει, υπάρχει πρόβλημα με το pH”, εξηγεί η Marmur. “Το δέρμα είναι φυσικά όξινο, οπότε εάν η ενυδατωτική προκαλεί αίσθηση τσιμπήματος, είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι συμβατή με εσένα”.

Λύση: Πριν βάλεις μια νέα ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπό σου, δοκίμασε πρώτα περιοχές του δέρματός σου που είναι παρόμοιες με το πρόσωπό σου (μέσα στα χέρια σου ή πίσω από το αυτί).

Σπυράκια

Ίσως να μην το συνειδητοποιήσεις αμέσως, αλλά ένα ασυνήθιστο ξέσπασμα από σπυράκια μπορεί να οφείλεται σε μια ενυδατική κρέμα στην οποία το δέρμα σου αντιδρά αρνητικά.

Λύση: Μην σταματήσεις να χρησιμοποιείς ενυδατικές ουσίες εντελώς. “Όταν βγάλεις σπυράκια, θα πρέπει να αλλάξεις ταχύτητες στην επούλωση πληγών για να αποκαταστήσεις τη ζημιά που προκάλεσαν αυτά”, εξηγεί η Marmur. “Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η υπερβολική φροντίδα τους και η χρήση ουσιών όπως η οδοντόκρεμα ή το ξίδι μηλίτη και η υπερβολική πίεση. Το καλύτερο είναι να εφαρμόσεις ένα λεπτό στρώμα oil free ενυδατικής κρέμας σε καθαρό δέρμα και να το αφήσεις να απορροφηθεί.”

Advertisements

Η ξηρότητα επιμένει

Εάν παρατηρήσεις ότι περίπου μία ώρα μετά την εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμας, το δέρμα σου είναι ξανά ξηρό, είναι ένα σημάδι ότι η φόρμουλα που χρησιμοποιείς είναι υπερβολικά υδαρή και εξατμίζεται αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα έπρεπε, καθώς απορροφά όλο το νερό από το δέρμα σου.

Λύση: Αναζήτησε ενυδατικές κρέμες με συστατικά όπως η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ, τα οποία είναι υγραντικά και τραβούν την υγρασία προς το δέρμα και την κρατούν εκεί, έτσι ώστε η ενυδάτωση να διαρκέσει”, λέει η Marmur.

Το δέρμα σου αλλάζει χρώμα

“Το δέρμα σου δεν πρέπει ποτέ, ποτέ, να αλλάζει χρώμα”, προειδοποιεί η Murmur. “Μετά την ενυδάτωση, το δέρμα θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο χρώμα όπως ήταν πριν την εφαρμόσεις, ίσως λίγο πιο φωτεινό. Οποιοδήποτε κιτρίνισμα, ερυθρότητα ή κηλίδα σημαίνει ότι δεν είναι χαρούμενο με την κρέμα σου.”

Λύση: Δοκίμασε πάλι σε περιοχές παρόμοιες με το δέρμα στο πρόσωπό σου, όπως η κλείδα σου. Αν δεις μια αλλαγή χρώματος εκεί, δεν είναι συμβατά.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα