Μην χασετε

Τα βασικά μαστορέματα στο σπίτι που μπορείτε να κάνετε μόνη σας

Τα μαστορέματα είθισται να θεωρούνται οι «αντρικές» δουλειές του σπιτιού, με το καθάρισμα, τη μαγειρική κ.ο.κ. να περιλαμβάνονται στις γυναικείες δουλειές. Επειδή, όμως,  δεν μας αρέσει αυτός ο διαχωρισμός, αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στο κατεστημένο και να σας δείξουμε πώς να μπείτε στα… χωράφια του άντρα σας, έτσι ώστε να μην ζητάτε τη βοήθειά του. Και όταν πάρετε το κολάι, κάτι μας λέει ότι μπορεί και να τα καταφέρετε καλύτερα από εκείνον.

Advertisements

Πώς να κρεμάσετε ένα κάδρο ή μια κορνίζα στον τοίχο

Πρώτο βήμα

Τα βασικά μαστορέματα στο σπίτι που μπορείτε να κάνετε μόνη σας

Η πρώτη και σημαντική συμβουλή για να κρεμάσετε ίσια την κορνίζα ή το κάδρο που θέλετε στον τοίχο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ταινίας διπλής όψης. Μαζί με έναν χάρακα ή, ακόμα καλύτερα, ένα αλφάδι, κολλήστε την στον τοίχο. Έπειτα, ελέγξτε αν είναι ίσια για να τοποθετήσετε στις άκρες της τα καρφιά.

*Φωτογραφία: thrivinghomeblog.com

Αν πάλι, χρειάζεται μόνο ένα καρφί, βάλτε κάθετα την ταινία στο πίσω μέρος του κάδρου στο σημείο που θέλετε να το τοποθετήσετε και αφήστε την να προεξέχει λίγο από πάνω. Τοποθετήστε το κάδρο στον τοίχο και με ένα μολύβι, σημειώστε το σημείο στο οποίο θα βάλετε το καρφί.

Δεύτερο βήμα

Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα στραβώσει το καρφί αλλά και ότι δεν θα τραυματιστείτε (δεν θέλει και πολύ εξάλλου σ’ αυτές τις δουλειές), πάρτε έναν φελλό από ένα μπουκάλι κρασιού, βάλτε μέσα το καρφί και στη συνέχεια χτυπήστε το με το σφυρί. Όταν δείτε ότι δεν προχωράει άλλο μέσα στον τοίχο, αφαιρέστε τον φελλό προσεκτικά με ένα κοπίδι.

Advertisements

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Εναλλακτικά, μπορείτε να «κλέψετε» το κόλπο αυτού του κυρίου, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα πιρούνι για να βάλει το καρφί στον τοίχο- και όχι δεν είναι ο Γιούρι Γκέλερ!

Η ώρα του… ξεβουλώματος

Για τον νεροχύτη

Πριν αναλάβετε δράση, θα πρέπει να προμηθευτείτε μία βεντούζα. Έπειτα, γεμίζετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση, τοποθετείτε τη βεντούζα πάνω από το σιφόνι και την κουνάτε την πάνω- κάτω. Όταν το νερό αρχίσει να φεύγει, σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλά (ευτυχώς!) και ότι το εμπόδιο που σας ταλαιπωρούσε έχει παρασυρθεί από τη ροή. Στο τέλος, ξεβγάλτε με ζεστό ή βραστό νερό.

Για το σιφόνι στο μπάνιο που είναι γεμάτο τρίχες

Advertisements

Για να τα βγάλετε πέρα μ’ αυτή τη δύσκολη δουλειά, θα χρειαστείτε σίγουρα γάντια και μια συρμάτινη κρεμάστρα. Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να αφαιρέσετε το κάλυμμα του σιφονιού. Αφού τα φορέσετε, κάντε τον γάντζο της κρεμάστρας πιο μυτερό και σπρώξτε τον μέσα στο σιφόνι, στριφογυρνώντας τον έτσι ώστε να «πιάσει» τις τρίχες που έχουν μαζευτεί.

Στη συνέχεια, ρίξτε ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα μέσα στο σιφόνι. Αμέσως μετά, ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Μετά, κλείστε το σιφόνι με την τάπα του και περιμένετε για 15 λεπτά μέχρι να δράσει. Το μίγμα αυτό θα ξεβουλώσει το σιφόνι και θα απομακρύνει τα υπολείμματα από τρίχες που δεν πιάσατε με την κρεμάστρα. Στο μεταξύ, βράστε νερό σε ένα σκεύος και μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, ρίξτε το για να το ξεπλύνει.

Ξέρουμε ότι δεν είναι και η πιο εύκολη, πόσο μάλλον ευχάριστη, δουλειά αλλά πρέπει να γίνει.

Πώς να καλύψετε τις τρύπες στον τοίχο

Για να καλύψετε τις αντιαισθηστικές τρύπες που έχουν μείνει στον τοίχο από παλιά κάδρα κ.ο.κ., μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα και κιμωλία, όμως, τα αποτελέσματά τους,  θα είναι εφήμερα. Για να κάνετε σωστή δουλειά. θα χρειαστείτε στόκο, που θα βρείτε στο κοντινό σας χρωματοπωλείο. Ακολουθήστε την εξής απλή διαδικασία: βάλτε με προσοχή μία πολύ μικρή ποσότητα στόκου στην άκρη ενός παλιού μαχαιριού και πιέστε τον μέσα στην τρύπα. Αν σας ξεφύγει και εκτός τρύπας, απλώς σκουπίστε τον αμέσως με ένα καθαρό πανί. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι έντονο, μπορείτε να βάψετε το επίμαχο σημείο βάζοντας ελάχιστη μπογιά σε ένα μικρό πινέλο.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Αν η τρύπα είναι μεγαλύτερη, εφαρμόζετε την ίδια τεχνική, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το χρώμα του στόκου που θα αγοράσετε, έτσι ώστε να είναι παρόμοιο με το χρώμα του τοίχου.

Δεν σας δώσαμε οδηγίες για το πώς να αλλάξετε μια χαλασμένη λάμπα. Υποθέτουμε πως αυτό το ξέρετε ήδη!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα