Μην χασετε

Σε τι διαφέρουν οι κρέμες BB, CC & DD και ποια θα διαλέξεις!

Η εμμονή για τέλεια επιδερμίδα που επικρατεί στις χώρες της Άπω Ανατολής δημιούργησε τις κρέμες BB, CC και προσφάτως DD. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αμέτρητα τέτοια προϊόντα με στόχο να τελειοποιήσουν την υφή και την όψη της επιδερμίδας, τη στιγμή που η γρήγορη εξάπλωση τους έχει μπερδέψει το αγοραστικό κοινό ως προς τα οφέλη τους και τι ουσιαστικά είναι. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να βρεις ποια είναι η κατάλληλη για σένα, δες τον αναλυτικό οδηγό και το ρεπορτάζ αγοράς μας!

Advertisements

Προάγγελος των BB κρεμών ήταν οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα, που κατά βάση ενυδάτωναν το δέρμα προσφέροντας παράλληλα διακριτική χρωματική ομοιομορφία. Όμως, πλέον τείνουν να εκλείψουν λόγω της έλευσης των ΒΒ κρεμών.

ΒΒ Κρέμες

Οι BB κρέμες έκαναν την εμφάνισή τους, μόλις πριν λίγα χρόνια στη Γερμανία για τους σκοπούς της αισθητικής ιατρικής, ενώ πήραν τα αρχικά τους από τους όρους Blemish Balm ή Beauty Balm, και παρέχουν κάλυψη, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν αντηλιακή δράση και αντιοξειδωτικά. Η σύνθεσή τους είναι πιο ελαφριά, σε σχέση με το παραδοσιακό υγρό makeup, και πιο βαριά από μία ενυδατική με χρώμα. Για αυτό, άλλωστε, και οι γυναίκες τις λάτρεψαν.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια BB κρέμα πριν το κανονικό σου makeup ή μόνη της για ένα φυσικό look, ενώ αυτό που θα πρέπει να ελέγχεις είναι ο δείκτης προστασίας που έχει. Σημειωτέον, ότι ακόμα κι αν παρέχει αντηλιακή προστασία δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό αντηλιακό.

CC Κρέμες

Η διαφορά ανάμεσα στις κρέμες BB και CC είναι πολύ μικρή. Το CC μεταφράζεται ως Color Correcting ή Complexion Corrector, χάρη στην ιδιότητά τους να καλύπτουν προβλήματα της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες ή δυσχρωμίες. Θεωρητικά, η διαφορά μιας κρέμας ΒΒ και μιας CC είναι ελάχιστη. Όμως πρακτικά, ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξεις οι διαφορές είναι μεγάλες, καθώς η καθεμία έχει στη σύνθεσή της διαφορετικά στοιχεία που κυμαίνονται από την κάλυψη των δερματικών προβλημάτων μέχρι την αλλαγή χρωματικού τόνου και αντιγηραντικές ιδιότητες.

DD Κρέμες

Πριν καλά-καλά προλάβουμε να εξοικειωθούμε με τις δύο παραπάνω κατηγορίες, οι εταιρείες καλλυντικών παρουσιάζουν και ανακοινώνουν τις νέες κρέμες DD από τα αρχικά του Dynamic Do-all, σαν ένα υβρίδιο των παραπάνω. Ενώ, σύμφωνα με τα διαφημιστικά και τα δελτία τύπου, οι DD κρέμες υπόσχονται μεγάλη αντηλιακή προστασία, αντιγηραντική δράση, σμίκρυνση των πόρων και των λεπτών γραμμών, εντατική ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη.

Advertisements

Αλλά, τελικά τι χρειάζομαι;

Οι κρέμες BB και CC έγιναν δημοφιλείς γιατί καλύπτουν την καθημερινή μας ανάγκη για γρήγορο και ελαφρύ μακιγιάζ με σχετική ενυδάτωση. Δηλαδή, είναι ιδανικές για ένα φυσικό μακιγιάζ για το γραφείο ή τη δουλειά. Οι μεταξύ τους διαφορές είναι μικρές, αλλά πρακτικά, ανάλογα με τη σύνθεση κάθε κρέμας κυμαίνεται και το αποτέλεσμα.

Οι κρέμες CC λειτουργούν σαν θεραπείες περιποίησης του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις καφέ κηλίδες και τις ρυτίδες του χρόνου, και προσφέροντας μία καλύτερη χροιά σε διάρκεια μηνών. Επίσης, οι κρέμες CC τείνουν να είναι λίγο πιο παχύρευστες, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για το τους κρύους μήνες του χειμώνα. Επιπλέον, πολλές εταιρείες λανσάρουν την δική τους CC κρέμα, σε μια ποικιλία αποχρώσεων που μπορούν και προσαρμόζονται στις ανάγκες όλων.

Για να βεβαιωθείς ποια κρέμα είναι ιδανική για ‘σένα, ζήτησε μερικά δωρεάν δείγματα από την κρέμα που σε ενδιαφέρει. Όσο για τις κρέμες DD, ακόμα ελάχιστες κυκλοφορούν στο εμπόριο για να ανησυχήσεις για το ποια θα δοκιμάσεις -ενώ θα επανέλθουμε σχετικά λίγο πριν το καλοκαίρι που αναμένονται οι νέες αφίξεις DD.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα