Μην χασετε

Ρεβιθόρυζο: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και θεωρούνται από τα πιο ωφέλιμα όσπρια για τον οργανισμό.

Advertisements

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Εάν έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με ρεβίθια, την παρακάτω συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε: νόστιμο και υγιεινό ρεβιθόρυζο. Ένα φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά:

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 800 γρ. νερό
  • 600 γρ. ρεβίθια

 

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη, το κύμινο, τον κουρκουμά, το ξύσμα από το λεμόνι, το ρύζι, το νερό, τα ρεβίθια, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με βασιλικό ψιλοκομμένο, φέτες από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα