Μην χασετε

Τυρόψωμο με μπύρα: Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες από τον Άκη Πετρετζίκη

Εάν είστε λάτρεις των τυριών, αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε.

Ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε με τα χεράκια μας σπιτικό τυρόψωμο με μπύρα, ιδανικό για πρωινό αλλά και κάθε ώρα της ημέρας.

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

Μείγμα 1

Advertisements
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 16 γρ. μαγιά ξηρή

Μειγμα 2

  • 140 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 αβγά

Μείγμα 3

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. καλαμποκάλευρο

Για τη γέμιση

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τσένταρ, προαιρετικά
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 100 γρ. τσένταρ, για πασπάλισμα, προαιρετικά

 

Advertisements

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα 1. Προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 2 και χτυπάμε με τον γάντζο για 3 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 3 και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Το μείγμα μας θα είναι πολύ μαλακό.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε με μία πετσέτα σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με αλεύρι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε ένα λεπτό φύλλο διαμέτρου 56 εκ.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας. Έπειτα πασπαλίζουμε με τη φέτα, το πιπέρι, τα αρωματικά, το τσένταρ (προαιρετικά) και κόβουμε σε 6 λωρίδες 7 εκ.
  • Βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και χωρίζουμε στα 8-10 κομμάτια.
  • Σε μία αλευροβουτυρωμένη φόρμα του κέικ 30×10 εκ. ανασηκωμένη ελαφρά βάζουμε ένα
  • ένα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας ένα ”ακορντεόν” μέσα στη φόρμα.
  • Αφήνουμε τη φόρμα κάτω και απλώνουμε τα κομμάτια έτσι ώστε να απέχει το ένα από το άλλο 2-3 εκ. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με 100 γρ. τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ψωμί μας

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα