Μην χασετε

Πώς να καθαρίσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου για να τις ξαναφορέσεις

Ποιος είπε ότι οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι αυστηρά μίας χρήσης; Μάθε πώς μπορείς να τις αξιοποιήσεις στο μέγιστο

Advertisements

Με τις καλές ποιοτικά ψεύτικες βλεφαρίδες να φτάνουν μέχρι και τα 20 ευρώ το ένα ζευγάρι, το να τις πετάς στα σκουπίδια μετά από μια μόνο χρήση σίγουρα δε φαίνεται καθόλου πρακτικό. Η makeup artist Jamie Greenberg (της οποίας οι πελάτες περιλαμβάνουν τις Rashida Jones, Kaley Cuoco και Busy Philipps), υποστηρίζει ότι υπάρχει πολλή περισσότερη διάκρκεια ζωής σε ένα ζευγάρι ψεύτικων βλεφαρίδων.

Ιδού πώς μπορείς να κάνεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου να χρησιμοποιηθούν ξανά:

Επίλεξε προσεκτικά τα εργαλεία σου για να ξεκινήσεις τη διαδικασία αφαίρεσης. Θα χρειαστείς ένα σφιχτό βαμβακερό pad, το οποίο η Greenberg λέει ότι είναι η καλύτερη επιλογή γιατί βοηθάει να διασφαλιστεί ότι οι ίνες δεν μεταφέρονται στις βλεφαρίδες. Επίσης σημαντικό είναι να έχεις ντεμακιγιάζ ματιών με βάση το νερό. “Ένα προϊόν αφαίρεσης με βάση το λάδι θα παραμορφώσει τις βλεφαρίδες”, εξηγεί η ίδια. “Μπορεί επίσης να αφήσει υπόλειμμα στη βλεφαρίδα, που μπορεί να παρεμποδίσει την κολλητική ικανότητα της κόλλας ή να κάνει το μακιγιάζ σου να “τρέξει” όταν τις φορέσεις στη συνέχεια.

Για να τις αφαιρέσεις, η Greenberg συνιστά να ξεκολλήσεις απαλά, αργά και ομαλά τις βλεφαρίδες. Βύθισε το βαμβάκι στο ντεμακιγιάζ ματιών και χρησιμοποίησε το για να σκουπίσεις κάθε υπόλειμμα κόλλας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσεις τις βλεφαρίδες. Η Greenberg προτείνεις να τις κάνεις “σάντουιτς” σε δύο σφιχτά βαμβακερά pads βρεγμένα με ντεμακιγιάζ ματιών και να χτενίσεις μέχρι τις άκρες. Όταν τελειώσεις, βάλε τις πίσω στην θέση τους για να στεγνώσουν. Μόλις οι βλεφαρίδες είναι στεγνώσουν εντελώς, ψέκασε 96% ή 99% οινόπνευμα για να σκοτώσεις τα βακτήρια, συμβουλεύει η Greenberg.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα