Μην χασετε

Πώς θα σώσεις τα παλιά κιτρινισμένα μαξιλάρια σου;

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι σου, έτσι και τα καινούργια αφράτα και πουπουλένια σου μαξιλάρια κάποια στιγμή παλιώνουν, προσελκύουν σκόνη, κιτρινίζουν και μετά δεν θες και πολύ να τα χρησιμοποιείς, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια. Αυτό όμως δεν είναι ανάγκη να συμβαίνει, αφού υπάρχει τρόπος να τα «σώσεις» και να γίνουν και πάλι σαν καινούργια.

Advertisements

Αν λοιπόν έχεις κι εσύ στο σπίτι σου μαξιλάρια τα οποία έχουν κιτρινίσει και σκόπευες να πετάξεις, σου λέμε να μην το κάνεις γιατί υπάρχει λύση να τα κάνεις όπως πριν.

Εσύ θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη
1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων σε σκόνη
1 φλιτζάνι λευκαντικό (ή ακόμη καλύτερα χλωρίνη)

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Αρχικά τσέκαρε την ετικέτα στο μαξιλάρι σου προκειμένου να επιβεβαιώσεις ότι πλένεται. Τα μαξιλάρια με πούπουλα ή τα συνθετικά, είναι πιο ασφαλή στο πλύσιμο. Αφαίρεσε τη μαξιλαροθήκη και την προστατευτική θήκη αν υπάρχει και ξεκίνα. Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, όπου θα έχεις ρίξει τις δύο σκόνες απορρυπαντικού να διαλυθούν.
Μόλις αυτό βράσει και το απορρυπαντικό διαλυθεί ρίξε το μέσα στη μπανιέρα όπου έχεις βάλει τα μαξιλάρια να μουλιάσουν και πρόσθεσε και το λευκαντικό (aka χλωρίνη). Άφησε τα εκεί μέσα για 30′ και γύρισε τα από την άλλη πλευρά για όσο θα βρίσκονται εκεί.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Αφού περάσουν και τα 30′ βάλε τα μαξιλάρια σου μέσα στο πλυντήριο σε μία κανονική πλύση, χρησιμοποιώντας κανονικά απορρυπαντικό και μαλακτικό όπως πάντα. Όσον αφορά στο στέγνωμα, αν έχεις στεγνωτήριο και τα μαξιλάρια σου περιέχουν πούπουλα επέλεξε το σωστό πρόγραμμα. Αν όχι βάλε τα στην απλώστρα σου στο μπαλκόνι και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα