Μην χασετε

Πώς θα διατηρήσεις άθικτο το μακιγιάζ σου στις γιορτές

Μια celebrity makeup artist μοιράζεται τα μυστικά της για το πώς να κρατήσεις την επιδερμίδα και το μακιγιάζ σου άψογα ακόμα και μετά από κούραση και ξενύχτια

Advertisements

Έχοντας συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz, η Valeria Ferreira θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες celebrity makeup artists.

Με την εποχή των γιορτών να συνοδεύεται με πάρτυ, ξενύχτια, χορό και αλκοόλ, η κούραση και το ταλαιπωρημένο δέρμα είναι σχεδόν αναπόφευκτα. Η Ferreira μοιράζεται τα καλύτερα μυστικά της για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε το μακιγιάζ μας άθικτο, ακόμα και μετά από ένα ξενύχτι.

Τα φύλλα μάσκας είναι οι σύμμαχοι σου
“Στην περίπτωση ενός πάρτυ, αυτό που πάντοτε συνιστώ είναι το φύλλο μάσκας. Το βάζεις στο ψυγείο για να είναι κρύο, και ακόμα κι αν το αφήσεις στην επιδερμίδα σου για πέντε λεπτά, το αποτέλεσμα είναι ορατό – δεν χρειάζονται 20 λεπτά, αλλά αν έχεις την άνεση του χρόνου μπορείς να το αφήσεις για περισσότερη ώρα”.

Μην ξεχνάς την κρέμα ματιών, τις οφθαλμικές σταγόνες και το ψαλίδι βλεφαρίδων
“Για να κάνω τα κουρασμένα μάτια να λάμψουν, μου αρέσει να κάνω μασάζ με μια κρέμα ματιών για να τονώσω τη μικροκυκλοφορία με ένα κρύο αντικείμενο. Επίσης, για μένα, οι οφθαλμικές σταγόνες και τα ψαλίδι βλεφαρίδων είναι απολύτως απαραίτητα για να καθαρίσω και να ‘ξυπνήσω’ το βλέμμα”.

Ενυδατώσου μέσα και έξω
“Σε περιόδους που καταναλώνουμε πολύ αλκοόλ, το νερό είναι πολύ σημαντικό. Εκτός αυτού όμως, πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα, και πιο συγκεκριμένα ένα προϊόν που φέρνει το νερό πίσω στο δέρμα, όχι κάτι που απλά λειτουργεί ως φράγμα. Αυτή την εποχή του χρόνου, με τον κρύο καιρό, την έντονη θέρμανση, την βαριά διατροφή και το βαρύ μακιγιάζ, θα πρέπει να αναζητήσεις υγραντικά (συστατικά που προσελκύουν τα μόρια νερού)”.

Επικεντρώσου στο μασάζ προσώπου
“Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα χέρια μου για να τονώσω το δέρμα. Το πρόσωπο είναι γεμάτο από μύες και πρέπει να τους μετακινούμε όπως κάνουμε και στο υπόλοιπο σώμα. Το μασάζ προσώπου επίσης βοηθά με τη συμφόρηση”.

Βάλε τους ατμούς στο παιχνίδι
“Για να καθαρίσω τυχόν σπυράκια από τα ξενύχτια και την κούραση, δημιουργώ ατμούς για το πρόσωπο στο σπίτι. Προσωπικά προτιμώ τα βότανα σε ζεστό νερό, όπως ο ευκάλυπτος, τα ροδοπέταλα και το λεμόνι – αλλά θα μπορούσες να δοκιμάσεις μόνο τον ευκάλυπτο, που είναι πολύ καλός για την αναπνευστική οδό. Αλλά αυτό που ωφελεί πραγματικά το δέρμα, είναι ο ατμός και μόνο. Αυτό που πρέπει να πετύχεις είναι να ανοίξουν οι πόροι και να βγει όλη η βρωμιά. Κάνε τους ατμούς μετά τον καθαρισμό και στη συνέχεια πλύνε το πρόσωπο σου με κρύο νερό για να κλείσεις τους πόρους.”

Scrub για τα ξηρά χείλη
“Για τα ξηρά χείλη μου αρέσει να κάνω scrub με ζάχαρη. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου scrub με λίγο νερό ή μέλι και τους μεγάλους κόκκους καφέ ζάχαρης, χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι για να το μετακινήσεις. Εναλλακτικά, για μια πιο δυνατή θεραπεία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα μωρών για να μαλακώσεις το δέρμα, χρησιμοποιώντας και ένα balm χειλιών. Στη συνέχεια, μου αρέσει να εφαρμόζω ένα θρεπτικό balm για τα χείλη που δεν είναι γυαλιστερό, έτσι ώστε να μπορεί να μπει κάτω από ένα ματ κραγιόν χωρίς να το κάνει γυαλιστερό “.

Advertisements

Βάλε περισσότερη κάλυψη
“Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο make-up το χειμώνα, αλλά μερικές φορές χρειάζεται περισσότερη κάλυψη. Το λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι έχει νόημα αλλά το χειμώνα, αν έχεις ερυθρότητα και είσαι πιο χλωμή, πιθανότατα χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη”.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα