Μην χασετε

Πως να οργανώσεις σωστά το ψυγείο σου

Είναι μαγευτικό να βλέπουμε ένα καλά οργανωμένο ψυγείο. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα οργανωμένο ψυγείο εξοικονομεί επίσης χρόνο και χρήμα. Εάν γνωρίζεις ακριβώς τι υπάρχει στο ψυγείο σου, τα ψώνια και οι ώρες γευμάτων γίνονται πολύ πιο αποδοτικές, με λιγότερα σκουπίδια και δυσάρεστες μυρωδιές.

Advertisements

Για να ξεκινήσεις, ειδικοί από το Good Housekeeping Test Kitchen προτείνουν να δώσεις προτεραιότητα στα τρόφιμα που χρησιμοποιείς περισσότερο. Από εκεί, κατηγοριοποίησε τα αντικείμενα σε ομάδες και τοποθέτησε τα σε καθαρά δοχεία (λέξη κλειδί: καθαρό) για πιο ομοιόμορφη εμφάνιση. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσένα: Χρησιμοποίησε διάφορες λύσεις αποθήκευσης για να βοηθήσεις στην καταπολέμηση των κουτιών αναψυκτικών που κυλάνε, των υπερφορτωμένων συρταριών σνακ και της αποθήκευσης μισογεμάτων μπουκαλιών κρασιού.

Όταν τοποθετείς αντικείμενα στα ράφια, σκέψου τι είναι πιο λογικό για εσένα – και για το ίδιο το τρόφιμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι διατηρούν το γάλα στο πάνω ράφι ή στην πόρτα, αλλά πρέπει να το τοποθετούν στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού όπου είναι πιο κρύο. Το ίδιο ισχύει και για τα αυγά: Αποθήκευσε τα αυγά στα αρχικά κουτιά τους σε μεσαία ή πάνω ράφια όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο σταθερές. Κράτησε την πόρτα του ψυγείου για σάλτσες, βούτυρα, μαλακά τυριά και επεξεργασμένους χυμούς.

Εάν έχεις μικρά παιδιά, τοποθέτησε τα σνακ τους στο επίπεδο των ματιών τους, ώστε να μπορούν εύκολα να τα πάρουν χωρίς να δημιουργούν χάος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό δοχείο για κάθε παιδί ή να ρίξεις όλα τα σνακ σε ένα σημείο για να τα διαλέγει εύκολα το κάθε μέλος της οικογένειας.

Όταν αγοράζεις κάτι καινούργιο – για παράδειγμα, ένα μπουκάλι φρέσκο γάλα – μετακίνησε τα παλαιότερα αντίστοιχα αντικείμενα προς τα εμπρός, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν από την ημερομηνία λήξης. Προσοχή – όχι μόνο με τη μυρωδιά – στα περισσεύματα: Πέταξε τα ψάρια μετά από μία έως δύο ημέρες, το κρέας μετά από δύο έως τρεις ημέρες και τα λαχανικά μετά από πέντε έως επτά ημέρες.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα