Μην χασετε

Πως να δημιουργήσετε μαγνητικούς πίνακες για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας

Εύκολη, ιδιαίτερη και πολύ πρακτική ιδέα για να οργανώσετε-τακτοποιήσετε είδη μακιγιάζ στο μπάνιο ή στο υπνοδωμάτιο, κατάλληλη ειδικά για μικρούς χώρους αφού δεν θα δεσμεύσει παρά ένα μικρό σημείο ενός τοίχου.

Advertisements

Για την κατασκευή του θα χρειαστείτε μια οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια π.χ έναν παλιό ανοιξείδωτο ή μπρούτσινο δίσκο, ένα κομμάτι λαμαρίνας κλπ. που θα ντύσετε με ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί με την βοήθεια κόλλας ή κολλητικής ταινίας διπλής όψης.

Αν θέλετε μπορείτε να προσαρμόσετε την επενδεδυμένη μεταλλική επιφάνεια σε ένα αντίστοιχου μεγέθους πλαίσιο πχ μια παλιά κορνίζα, 4 απλά ξύλινα πηχάκια κλπ. τα οποία φυσικά μπορείτε και να βάψετε-επεξεργαστείτε με όποιον τρόπο θέλετε κλπ.

Κρεμάστε τον πίνακα χρησιμοποιώντας ένα απλό κρέμασμα από σκοινάκι που θα προσαρμόσετε στο πίσω μέρος με μια πολύ ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ή με ισχυρά αυτοκόλλητα που θα τον κρατήσουν σταθερά πάνω στον τοίχο.

Κολλήστε από ένα αυτοκόλλητο μαγνητάκι στην πίσω όψη κάθε συσκευασίας καλλυντικού και απλώς …κρεμάστε την στον πίνακα.

Advertisements

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλούς μικρούς μαγνήτες που θα κολλήσετε με κόλλα, μαγνητική ταινία κλπ. ενώ φυσικά με τον ίδιο τρόπο και για την ίδια χρήση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε ήδη υπάρχουσα μεταλλική επιφάνεια π.χ πορτάκια ντουλαπιών στο μπάνιο.

Είναι μια πολύ πρακτική αλλά και διακοσμητικά όμορφη ιδέα που μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα με το ύφασμα-χαρτί αλλά και το πλαίσιο που θα χρησιμοποιήσετε και αισθητικά να ενσωματωθεί πλήρως στο σύνολο του χώρου που θα την τοποθετήσετε.

Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξετε πριν κολλήσετε την επένδυση της επιφάνειας που θα χρησιμοποιήσετε είναι να κάνετε μια δοκιμή ότι οι μαγνήτες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πράγματι θα κρατούν σταθερά στην θέση τους τις συσκευασίες, αφού δεν συμπεριφέρονται όλες οι μεταλλικές επιφάνειες με την ίδια “δύναμη” σε σχέση με μαγνητικά υλικά. Mαγνήτες κάθε είδους (μεταλλικούς, σε μορφή μαγνητικής ράβδου-ταινίας κλπ) θα βρείτε σε καταστήματα με είδη γραφείου – σχεδίου – κατασκευών, δεν κοστίζουν πολύ.

 

 

Advertisements

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα