Μην χασετε

Να πώς μπορείς να βγάζεις εύκολα τις ετικέτες από τα γυάλινα βάζα

Πώς θα ξεφορτωθείς την ετικέτα χωρίς να αφήσεις κομμάτια

Advertisements

Ένα γυάλινο μπουκάλι ή βάζο μπορεί να κάνει θαύματα στο σπίτι σου, τόσο σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Μπορεί να πρόκειται απλά για ένα βάζο μαρμελάδας ή ένα μπουκάλι κρασιού που θέλεις να μετατρέψεις σε διακοσμητικό ή σε αποθηκευτικό χώρο.

Θα έχεις όμως παρατηρήσει πως τα αντικείμενα αυτά έχουν πάντα κολλημένη πάνω τους μια ετικέτα. Ξέρεις ότι αν το κάνεις με το νύχι, η μισή θα μείνει πάνω στο γυαλί και δεν θα φύγει ποτέ. Τα καλά νέα; Υπάρχει λύση να μην μείνει κόλλα ούτε για δείγμα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Τι θα χρειαστείς:

  • Βραστό νερό
  • Καθαρό οινόπνευμα
  • Οδοντόβουρτσα
  • Ξύστρα για κεραμικές εστίες

Ρίχνεις το ζεστό νερό στο μπολ και βάζεις μέσα το μπουκάλι και ειδικά το σημείο που βρίσκεται η ετικέτα. Το αφήνεις να μουλιάσει για μισή ώρα. Ίσως να αρκεί αυτό για να φύγει. Αν όχι συνεχίζεις βουρτσίζοντας. Αν η ετικέτα επιμένει, κάνεις το ίδιο με την ξύστρα. Στο τέλος, αφαιρείς τα υπολείμματα της ετικέτας με καθαρό οινόπνευμα πάνω σε βαμβάκι.

Αν συνεχίζει η ετικέτα να επιμένει εναλλακτική λύση είναι η μαγιονέζα. Μετά το μούλιασμα σε ζεστό νερό απλώστε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας πάνω στην κόλλα που έχει απομείνει και αφήστε το να δράσει τουλάχιστον 20 λεπτά. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερη ώρα θα το αφήσετε τόσο πιο σίγουρο θα είναι το αποτέλεσμα. Οπότε βάλτε την και ξεχάστε την!

Όταν φτάσει η ώρα να το ξεβγάλετε, τρίψτε πρώτα με το δάχτυλό σας πάνω στο σημείο που έχετε βάλει την μαγιονέζα με κυκλικές κινήσεις, αν δείτε ότι η κόλλα έχει λιώσει, σκουπίστε με ένα νωπό πανί ή πλύνετε το κάτω από ζεστό νερό και είναι έτοιμο. Αν όχι το αφήνετε να δράσει ακόμα περισσότερη ώρα και επαναλαμβάνετε το τελευταίο βήμα!

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα