Μην χασετε

Μόλις μετακόμισες; Κάνε αυτές τις έξι κινήσεις για να βγεις κερδισμένη

Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις μόλις μπεις στο νέο σου σπίτι

Advertisements

Σχεδόν όλες μας έχουμε δει τη σκοτεινή πλευρά της μετακόμισης. Για κάποιο περίεργο λόγο, το να βλέπεις όλα τα πράγματα σου μέσα σε πολλά κιβώτια μπορεί να είναι πολύ συναισθηματικό και αν μετακομίζεις με το σύντροφο σου, οι εντάσεις μπορούν να ξεφύγουν. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να αποφύγεις το πολύ άγχος, κάνοντας πρώτα το σωστό σχεδιασμό.

Παρακάτω θα βρεις όσα πρέπει να κάνεις αμέσως μόλις μπεις στο καινούργιο σου σπίτι:

Σκέψου αγορά ασφάλισης ενοικιαστή

Η ασφάλεια ενοικιαστών είναι ένα από αυτά τα πολύ ενήλικα πράγματα που πιθανώς έχεις ακούσει, αλλά ίσως δεν γνωρίζεις πολλά για αυτό. Όσοι νοικιάζουν σπίτια ή διαμερίσματά, θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ασφάλειες που καλύπτουν το κόστος αντικατάστασης των προσωπικών αντικειμένων, σε περίπτωση βλάβης από πυρκαγιά, βανδαλισμούς ή άλλες καταστροφές.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα συντήρησης 
Εάν έχεις γίνει πρόσφατα ιδιοκτήτης σπιτιού, καλό θα είναι να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα συντήρησης στο σπίτι. Θα πρέπει να προσέχεις πράγματα όπως τα φίλτρα, τις λάμπες και τις οθόνες και να μάθεις τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις τις συσκευές σου, το δάπεδο, τη στέγασή και τα υπόλοιπα σε καλή κατάσταση και στη συνέχεια να τα βάλεις όλα σε ένα ημερολόγιο.

Συστήσου στους γείτονες
Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να φορέσεις τα ακουστικά σου ενώ βγάζεις βόλτα το σκύλο σου στο δρόμο ή χρησιμοποιείς το ασανσέρ του κτιρίου για να αποφύγεις να αλληλεπιδράσεις με κάποιον, η κουβέντα με τους γείτονές σου, ειδικά από νωρίς, μπορεί να είναι πολύτιμο. Μια καλή σχέση με τους γείτονες σου θα κάνει τη ζωή σου στο νέο κτίριο πολύ καλύτερη.

Επισκέψου τις τοπικές επιχειρήσεις
Εξίσου σημαντικό με το να γνωρίσεις τους γείτονές σου είναι να γνωρίσεις τη γειτονιά σου, και αυτό σημαίνει να μάθεις τις τοπικές επιχειρήσεις. Είτε πρόκειται για ένα καφέ ή για ένα μανάβικο, το να μάθεις και να ξέρεις ποιες είναι οι κοντινές επιχειρήσεις θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο συνδεδεμένη με τη γειτονιά.

Advertisements

Βάψε ό,τι χρειάζεται βάψιμο
Εάν υπάρχουν τοίχοι και σημεία στο νέο σπίτι που χρειάζονται βάψιμο, καλό θα είναι να το κάνεις πριν βγάλεις τα πράγματα σου από τις κούτες.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Άλλαξε τις κλειδαριές
Άλλαξε τις κλειδαριές για να κρατήσεις τον εαυτό σου και τα υπάρχοντά σου ασφαλή και κρύψε ένα ανταλλακτικό σε περίπτωση που κλειστείς απ’έξω.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα