Μην χασετε

Πως πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα για το μακιγιάζ μας

Μια makeup artist αποκαλύπτει τα μυστικά της. Διάβασέ τα και δοκίμασέ τα στο πλαίσιο της καραντίνας. Έτσι για αλλαγή!

Advertisements

Η αλήθεια είναι πως, όσα χρήματα και να σπαταλάς σε ακριβές κρέμες προσώπου και θεραπείες στο δερματολόγο, εάν τα πινέλα μακιγιάζ σου είναι βρώμικα, δεν πρόκειται ποτέ να έχεις την αψεγάδιαστη επιδερμίδα που τόσο επιθυμείς.

Ο λόγος είναι ότι η σωρεία μικροβίων που μένει πάνω τους θα βρει τον τρόπο να «τρυπώσει» στους πόρους σου και τελικά να προκαλέσει ακμή. Πώς λοιπόν πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου ώστε να είναι πραγματικά καθαρά;

Η makeup artist Nikki Makeup λέει πως δεν βρίσκει τα καθαριστικά πινέλων της αγοράς ιδιαίτερα αποτελεσματικά και γι’ αυτό χρησιμοποιεί νερό και απορρυπαντικό πιάτων, το οποίο και έχει διαρκώς σε ένα μπουκαλάκι στη βαλίτσα με τα καλλυντικά της. Πολύ απλά βρέχει τις άκρες των τριχών με ένα μίγμα από νερό και απορρυπαντικό και στη συνέχεια κάνει ελαφρύ “μασάζ” στο εσωτερικό της παλάμης της μέχρι να καθαρίσει το πινέλο. Έπειτα το ξεπλένει με τρεχούμενο νερό.

Στη συνέχεια όπως είπε «ξαπλώνει» τα πινέλα στην άκρη ενός τραπεζιού, προσέχοντας το μέρος με τις τρίχες να προεξέχει. Ο λόγος που το κάνει αυτό, είναι για να μπορεί ο αέρας να κυκλοφορεί και να τις στεγνώνει ομοιόμορφα. Συμβουλεύει επίσης να μην τα στεγνώνεις ποτέ ακουμπώντας τα όρθια με τις τρίχες προς τα πάνω, καθώς έτσι το νερό μπορεί να κυλήσει προς το ξύλινο κομμάτι και τελικά να «χαλαρώσει» την κόλλα που κρατά τις τρίχες στη θέση τους.

Κάτι ακόμα που αποκάλυψε η Nikki είναι πως πολλές φορές χρησιμοποιεί πινέλα ζωγραφικής, αντί για πινέλα μακιγιάζ, καθώς οι σκληρές τους τρίχες την βοηθούν πιο πολύ για την δημιουργία κάποιων συγκεκριμένων looks.

womenonly.gr

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα