Μην χασετε

Μάθε πώς να αποκτήσεις ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Όταν τόσοι πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην κατάσταση του τόνου του δέρματός σου και  στο πόσο ομοιόμορφος είναι, το να έχεις την επιδερμίδα των ονείρων σου φαίνεται σαν ένα μακρινό όνειρο. Κάτι τόσο μικρό όσο ένα σπυράκι ή τόσο περίπλοκο όσο το μέλασμα συμβάλλει εξίσου στη συνολική εμφάνιση του δέρματός σου, οπότε όταν θέλεις να αποκτήσεις έναν απόλυτα ομοιόμορφο τόνο δέρματος, πρέπει να αντιμετωπίσεις όλους τους παράγοντες.

Advertisements

Επειδή αυτό δεν είναι εύκολο, μερικοί κορυφαίοι γιατροί μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς να αντιμετωπίσουμε όλους τους παράγοντες που κάνουν την επιδερμίδα μας άνιση. Σύμφωνα με τον δερματολόγο της Νέας Υόρκης Neal Schultz, δύο κύριες κατηγορίες κάνουν τον τόνο του δέρματος να φαίνεται ανομοιογενής: η υφή και το χρώμα. “Για μια επιτυχή θεραπεία, πρέπει να εξομαλύνουμε την υφή, να μειώσουμε τα καφέ σημεία και την κοκκινίλα”, εξηγεί ο ίδιος.

Πώς μπορείς να το καταφέρεις απο το σπίτι σου;

Κάνε απολέπιση τακτικά

Αν η υφή του δέρματός σου ακούγεται σαν ένα παράξενο πράγμα να αναφερθεί σε ό,τι αφορά τον τόνο του δέρματος, δώσε λίγο χρόνο για να το καταλάβεις. Αν η υφή σου δεν είναι ομαλή λόγω είτε μεγάλων πόρων είτε λεπτών γραμμών, η υφή αυτή όχι μόνο θα εμποδίσει την ομοιόμορφη εφαρμογή των προϊόντων, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σημάδια. “Ο τόνος του δέρματος έχει κατά 75% να κάνει με το πώς το φως το χτυπά και τι κάνει το φως όταν το χτυπά”, εξηγεί ο Schultz. “Όταν η επιφάνεια είναι ομαλή και το φως αντανακλάται, ο τόνος του δέρματος εμφανίζεται πιο ομοιόμορφος γιατί γίνεται πιο φωτεινός και τα καφέ δεν είναι τόσο εμφανή”.

Με άλλα λόγια, το πρώτο βήμα για έναν ομαλό τόνο του δέρματος είναι να έχεις ομαλότερη επιδερμίδα, είτε αυτό γίνεται με την αφαίρεση νεκρών κυττάρων του δέρματος, και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της κατάλληλης απολέπισης.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι η χημική απολέπιση είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική και ο Schultz συνιστά να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με γλυκολικό οξύ για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν τους πόρους.

Πρόσθεσε βιταμίνη C

Η δερματολόγος Rachel Nazarian πιστεύει στις ικανότητες του γλυκολικού οξέος αλλά προσθέτει ότι δεν πρέπει να ξεχάσεις ένα βασικό βήμα: “Μια εύκολη μέθοδος για την επίτευξη ομοιόμορφου δέρματος είναι η τοπική εφαρμογή ή οι πλύσεις με προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ ή βιταμίνες C και E, οι οποίες ελαχιστοποιούν την παραγωγή μελανίνης, την ουσία που προκαλεί το σκούρο χρώμα του δέρματος”. Ένα μειονέκτημα των ορών με βιταμίνη C είναι το πόσο γρήγορα μπορούν να οξειδωθούν και ως εκ τούτου να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Φώτισε τις καφέ κηλίδες με υδροκινόνη

Σύμφωνα με τον Schultz, οι καφέ κηλίδες προκαλούνται από την υπερβολική ποσότητα μελανίνης που δημιουργείται στο δέρμα και παγιδεύεται εκεί. Πρώτα, κάνε απολέπιση για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα που περιέχουν την πρόσθετη καφέ χρωστική ουσία.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο μετά την απολέπιση, αλλά αν εξακολουθείς να παρατηρείς υπερβολική χρωστική ουσία σε ορισμένες περιοχές και θέλεις να τα ξεθωριάσεις για έναν πιο ομοιόμορφο τόνο, ο Schultz προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που μειώνει την παραγωγή της επιπλέον χρωστικής στο κάτω στρώμα του δέρματος. Η υδροκινόνη είναι ένα αμφιλεγόμενο συστατικό αλλά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στην προσωρινή απολέπιση των φακίδων, των καφέ κηλίδων και του μελάσματος.

Γίνε επιμελής με το αντιηλιακό σου

Οι Nazarian και Schultz υπογραμμίζουν τη σημασία της κατάλληλης προστασίας από τον ήλιο για να εμποδίσεις την επιρροή στον τόνο του δέρματος. Στο τέλος της ημέρας, οποιαδήποτε προστασία από τον ήλιο είναι καλύτερη από το τίποτα, αλλά εάν έχεις μελάσματα, ίσως χρειαστεί να αλλάξεις μια φόρμουλα που βασίζεται σε παραδοσιακά χημικά συστατικά για ένα πιο φυσικό αντηλιακό.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα