Μην χασετε

Μάθε πώς μπορείς να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα μέσα σε μια νύχτα

Τα μαύρα στίγματα ήταν και είναι ένας από τους απόλυτους εχθρούς της επιδερμίδας. Παρόλο που είναι δύσκολο να φανούν, είναι από αυτά τα εξωπραγματικά μικροσκοπικά πράγματα που μας τρελαίνουν.

Advertisements

Ωστόσο, τα στίγματα είναι πιο περίπλοκα απ’όσο φανταζόσουν. Είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείς και οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η απομάκρυνση τους πρέπει να αφεθεί στους επαγγελματίες. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν έχουμε χρόνο στη διάθεση μας και χρειαζόμαστε μια λύση το συντομότερο δυνατό;

Παρόλο που δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων για τα μαύρα στίγματα στην αγορά, είναι άραγε δυνατόν να τα εξαφανίσουμε τα μαύρα στίγματα εν μία νυκτί; Η celebrity facialist Renée Rouleau λέει πως ναι, είναι. Συνέχισε να διαβάζεις τον βήμα προς βήμα οδηγό της.

Πρώτον, τα βασικά. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, αυτά τα σκούρα σημάδια (τα οποία τείνουν να εμφανίζονται στις περιοχές του προσώπου που είναι περισσότερο επιρρεπείς στη λιπαρότητα, όπως η μύτη, το πηγούνι, και η ζώνη του Τ), δεν είναι στην πραγματικότητα οι βρώμικοι πόροι που υποθέτουμε πως είναι. Σύμφωνα με την Rouleau, “Τα μαύρα στίγματα είναι μεγάλοι, ανοιχτοί πόροι που περιέχουν σκληρό σμήγμα, που έχει οξειδωθεί από τον αέρα, προκαλώντας το σκούρο γκρι χρώμα”.

Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο να τα ξεφορτωθείς;

Η Rouleau εξηγεί ότι εάν το σημείο του δέρματος είναι μαλακό, θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να αφαιρέσεις ένα μαύρο στίγμα. Εκτός από το ανόργανο δέρμα, οι μικροί, υπερβολικά σφιχτοί πόροι, τα μαύρα στίγματα και το δέρμα που είναι ξηρό και αφυδατωμένο μπορεί επίσης να κάνει δύσκολη την αφαίρεση του μαύρου στίγματος στο σπίτι, αν όχι αδύνατη. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα.

Πώς να αφαιρέσεις ένα μαύρο στίγμα σαν επαγγελματίας

Θα χρειαστείς: Σελοφάν, πετσετούλες, χαρτομάντηλα και μια βαριά ενυδατική κρέμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, η Rouleau προτείνει την αφαίρεση των στιγμάτων αμέσως μετά το ντους, αφού η θερμοκρασία του δέρματος έχει αυξηθεί και το σμήγμα έχει μαλακώσει.

Πώς να κάνεις την αφαίρεση:

1. Μετά το ντους, εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα από την βαρύτερη ενυδατική κρέμα που έχεις, στην περιοχή από την οποία θα αφαιρέσεις το μαύρο στίγμα. “Η ενυδατική κρέμα θα δημιουργήσει μια προσωρινή αποφρακτική σφράγιση για να κρατήσει τη θερμότητα παγιδευμένη στο δέρμα, η οποία για λόγους εξαγωγής είναι απαραίτητη”, λέει η Rouleau.

2. Στη συνέχεια, κάλυψε την περιοχή με σελοφάν και εφάρμοσε μια ζεστή, υγρή πετσέτα για πέντε λεπτά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο πετσέτες τη μία πάνω στην άλλη, καθώς εκείνη στην κορυφή θα βοηθήσει την δεύτερη που βρίσκεται κάτω να διατηρήσει της θερμότητας της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Πιάστε τους ιστούς σας, τυλίξτε ένα ζευγάρι πάνω από κάθε δείκτη και πιέστε απαλά το δέρμα για να αφαιρέσετε τα σπυράκια ή τους φραγμένους πόρους. Σύμφωνα με τον Ρουλέο, “Ο στόχος με συμπίεση είναι να αποφύγετε να τοποθετήσετε τα δάχτυλα πολύ κοντά, καθώς αυτό δεν θα επιτρέψει τη μαύρη κεφαλή να βγει. Τους εξάπλωσε λίγο, έτσι ώστε το μαύρο κεφάλι να εξάγεται ευκολότερα από το βαθύτερο επίπεδο μέσα στο δέρμα. ”

Advertisements

3. Πάρε τα χαρτομάντηλα, τυλίξτε ένα ζευγάρι πάνω από κάθε δείκτη και πίεσε απαλά το δέρμα για να αφαιρέσεις τα στίγματα. Απόφυγε να τοποθετήσεις τα δάχτυλα πολύ κοντά, καθώς αυτό θα εμποδίσει το στίγμα να βγει. Εάν το στίγμα δεν βγαίνει μετά από τρεις προσπάθειες, μην επιμείνεις άλλο.

4. Όταν τελειώσεις, καθάρισε το δέρμα σου με ένα toner χωρίς οινόπνευμα και στη συνέχεια εφαρμόστε μια μάσκα ενυδάτωσης για να μειώσεις την ερυθρότητα.

Σχέδιο Συντήρησης

Η Rouleau εξηγεί ότι παρόλο που αυτή η μέθοδος είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις τους φραγμένους πόρους, τα στίγματα θα εμφανιστούν ξανά με την πάροδο του χρόνου.

Για να ελέγξεις όσο μπορείς την εμφάνιση των στιγμάτων, η Rouleau προτείνει τη χρήση προϊόντων με σαλικυλικό οξύ για να κρατήσουν τους πόρους καθαρούς. “Όταν οι πόροι είναι καθαροί, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα στη ρουτίνα σου, τα οποία περιλαμβάνουν οξέα, όπως AHA’s και BHA”. Μην χρησιμοποιήσεις προϊόντα με βάση το οξύ για τουλάχιστον 24 ώρες μετά από κάθε αφαίρεση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα